Без бенкетів. Уряд оновив перелік карантинних обмежень, які почнуть діяти вже цього тижня

7197 0
У межах додаткових заборон не дозволятимуть проводити в закладах громадського харчування святкові заходи, бенкети, публічні події.
Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Уряд запровадив перелік нових карантинних обмежень, які діятимуть з 19 грудня 2020 року на всій території України. Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема нові обмеження забороняють:

  • проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності відвідувачів.
  • проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, бенкетів, майстер-класів, публічних подій.
  • прийом відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях тощо, якщо в залах присутні більше однієї особи на 10 кв. метрів.
  • робота закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00 (крім доставки та замовлень на винос). Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00. У ніч з 31.12 на 01.01 робота ресторанів та кафе буде дозволена до 01:00.
  • релігійні заходи: в приміщенні за умови присутності більше однієї особи на 5 кв. метрів, на відкритому повітрі за умови недотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

 

Окрім цього, продовжують працювати без змін інші карантинні обмеження, які діяли раніше в помаранчевій зоні. 

Нагадаємо, Кабмін запроваджує в Україні локдаун із 8 до 24 січня. У цей час буде заборонена робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлення на виніс), непродовольчих магазинів та ринків, кінотеатрів, розважальних закладів, закладів культури, фітнес-центрів, спорт-залів, басейнів, ТРЦ (за виключенням торгівлі продуктами, ліками) та різдвяних ярмарків. Заборонені будуть культурні та інші масові заходи.

Салони краси, перукарні працюватимуть виключно за записом. На канікули також відправлять всі заклади освіти, окрім дитячих садків. Офісам рекомендують перевести працівників на дистанційну роботу. Водночас із встановленими обмеженнями продовжить працювати громадський транспорт. Працюватимуть продуктові, аптеки, банки, поштові відділення і готелі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!