Зеленський закликав ЗСУ зберігати темп наступу та у Львові арештували готелі росіянина. Головні новини

1883 0
Нині 20 вересня та 209 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ситуація на фронті. Найважливіше для України зараз зберігати темпи звільнення територій від російської окупації, заявив у своєму вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що контрнаступ українських військових підриває і без того низький моральний дух у так званих елітних російських підрозділів і викликає паніку у Кремлі.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Майорськ, Веселе, Курдюмівку та Новомихайлівку. Підтверджено ураження ворога в районі Новоайдару Луганської області, ліквідовано близько 50 одиниць техніки та знищено боєприпаси. Крім того, поблизу Сватове Сили оборони завдали удару по живій силі ворога – 70% особового складу, що знаходився на об’єкті, загинули.

Акцент дня. У Львові арештували корпоративні права та нерухомість готелю «Рейкарц». Кінцевим бенефіціаром його є громадянин рф.

Чому це важливо? Отриманий прибуток від діяльності готелів, через підприємства-нерезиденти зареєстровані у Республіці Кіпр, нібито спрямовувався на зарплату для російського власника. Таким чином, податки сплачувалися до держбюджету рф, фінансуючи війну в Україні.

Зазначимо, що незадовго до повномасштабного вторгнення рф Tvoemisto.tv опублікувало матеріал про власників найбільших львівських готелів. Серед 20, які розташовані в центрі міста, принаймні три так чи інакше пов’язані з російським капіталом, серед них був і «Рейкарц Медіваль Львів».

Ключові події:

1. ЗСУ звільнили ще одне селище на Луганщині. Українські військові відбили в окупантів Білогорівку.

2. Майже 90% українців вважають, що влада не погодиться на неприйнятні компроміси з Росією. Лише 3-9% залежно від регіону вважають, що влада може піти на такі компроміси.

3. Локдауну через новий спалах COVID-19 не буде, можливі обмеження в окремих областях. Загальнонаціональних обмежень не буде.

На цю ж тему: Другий бустер від Covid-19 дозволили робити всім охочим в Україні. Вакцинацію слід робити не раніше, ніж через 4 місяці після отримання першого бустерного щеплення.

А також: Де у Львові можна вакцинуватись від коронавірусу. Перелік локацій.

4. У нацвідборі дитячого Євробачення перемогла 13-річна дівчинка із Львівщини. Злата мешкає у Раві-Руській, є учасницею та лауреаткою багатьох конкурсів і фестивалів, зокрема Prague Art Festival (Чехія), Zvaigzdziu sonata 2022 (Литва), Vistula Sounds 2022 (Польща).

5. На Львівщині змінили розклад руху приміських потягів. Вирушатимуть за новим графіком з 24 вересня.

А також: Потяг зі Львова до Коломиї курсуватиме швидше та робитиме ще дві зупинки.

Фото дня. Велика Британія прощається з померлою Королевою Єлизаветою II. Труну королеви покладуть у каплицю Святого Георгія разом із принцом Філіпом та її батьками, королем Георгом VI та королевою-матір’ю.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!