Уряд заборонить держслужбовцям отримувати зарплату готівкою

1548 0
Це допоможе зекономити близько 60 мільйонів гривень на рік.
Фото: vzhovkvi.com

Фото: vzhovkvi.com

Кабінет міністрів України переведе всі виплати працівників органів державної влади у безготівкову форму. Про це повідомляє Громадське з посиланням на міністра Кабміну України Дмитра Дубілета.

«60 млн грн на рік витрачають центральні органи влади та обладміністрації на банківські комісії через те, що платять зарплату готівкою. І ще якусь суму, яку ми вже не рахували, на виплати за відрядження. Виявилось, що близько 7% співробітників отримують зарплату готівкою, а не на банківський рахунок», — каже він.

Читайте також: Уряд запустив законопроєкт про скасування трудових книжок. Що зміниться

Відповідно до постанови, усі виплати працівникам органів влади переведуть у безготівкову форму, що допоможе не лише заощадити кошти на виплатах банківських комісій, а й розвинути серед працівників держустанов фінансову грамотність.

Також, за словами Дмитра Дубілета, цим рішенням в уряді не позбавили банки доходу. Для них робота з готівкою, навіть з комісією, — це також збиткова історія.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!