Уздовж маршруту трамвая на Сихів запрацюють «розумні» світлофори. Локації

3333 0
Ще три «розумні» світлофори мають повноцінно запрацювати вже наступного тижня.
Фото: skyscrapercity.com

Фото: skyscrapercity.com

Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів Мирослав Туркевич, начальник відділу з обслуговування світлофорних об’єктів ЛКП «Львівавтодор». Після запуску «розумних» старі світлофори демонтують. Обладнання вже встановлено, готове до використання та пройшло тестування. Планують, що воно запрацює на початку наступного тижня (понеділок-вівторок).

Зокрема, йдеться про світлофори за маршрутом трамвая №8 на ділянках:

- проспект Червоної Калини – ринок «Верхній Шувар»;
- проспект Червоної Калини – вулиця Сихівська (біля кінотеатру ім. Довженка);
- проспект Червоної Калини (поблизу ТЦ «ВАМ»).

Читайте також: У Львові розглядають 15 варіантів продовження трамвайних маршрутів. Візуалізація

«Такі світлофори мають спеціалізоване обладнання, завдяки якому можна регулювати рух в адаптивному режимі. Їх підключать до Центру керування руху, що на вулиці Коновальця. Система збиратиме інформацію про інтенсивність руху на цих ділянках, аналізуватиме та обиратиме найоптимальніший режим роботи світлофорів. Наприклад, у час пік або упродовж святкових днів світлофори працюватимуть по-різному», – зазначив Мирослав Туркевич.

За його словами, поява «розумних» світлофорів має зменшити затори на Сихові та оптимізувати рух громадського і приватного транспорту. Досліджувати транспортні потоки на проспекті Червоної Калини допомагатимуть і відеодетектори, які встановлені поряд зі світлофорами.

фото: www.032.uа

У планах ЛКП «Львівавтодор» – облаштування ще кількох об'єктів:

- на перетині вулиць Угорська – Навроцького – проспект Червоної Калини;
- вулиця Стуса (біля парку «Залізна вода»);
- проспект Червоної Калини – вулиці Кос-Анатольського і Скрипника;
- проспект Червоної Калини, 46 (біля дитячої поліклініки);
- вулиця Івана Франка (поблизу Стрийського ринку).

Нагадаємо, світлофори на проспекті Червоної Калини встановлюють у рамках проекту «Трамвай на Сихів». Вартість одного «розумного» світлофора з адаптивною системою регулювання становить приблизно 700 тисяч гривень. Звичайного – орієнтовно 300 тисяч. Відмінність – адаптивний об’єкт враховує трафік руху, завантаженість вулиці тощо. З 150-ти світлофорних об’єктів, які є на балансі ЛКП «Львівавтодор», 30 є адаптивними. З часом планується заміна усіх звичайних світлофорних об’єктів у місті.

Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!