В Україні ліквідували список заборонених для жінок професій

4785 0
Наказ Міністерства охорони здоров’я №256 визначав перелік з 450 професій, заборонених для жінок.
фото: bygaga.com.ua

фото: bygaga.com.ua

Народна депутатка України Ірина Суслова на своїй сторінці у facebook повідомила, що МОЗ скасував наказ №256, що визначав перелік із 450 професій, які в Україні були заборонені для працевлаштування жінкам.

«Скасування наказу мусить стати першим кроком на шляху до недискримінації жінок у трудових відносинах. Далі – створення безпечних умов праці для усіх людей, незалежно від статі, боротьба із гендерною сегрегацією під час працевлаштування та викорінення сексизму на роботі», – написала вона.

 

Відповідно до скасованого наказу, українкам заборонялося працювати електрозварювальницями, машиністками бульдозерів, підривниками, кондукторами на залізничному транспорті, машиністками локомотива, боцманами на суднах, матросами, водолазами, десантниками-пожежниками та обрубувучами сучків.

Читайте також: Найбільше жінок та керівників. На Львівщині створили «Портрет безробітного»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!