В Україні педагогів зобов’язали спілкуватися державною мовою на роботі

3851 1
Міністерство рекомендувало посилити популяризацію української мови в учнівському та педагогічному середовищі.

Педагогам нагадали про українську мову Міністерство освіти вимагає від педагогів використовувати українську мову для спілкування в робочий час у закладах з українською мовою навчання. Міністерство звернуло увагу працівників навчальних закладів, що на даний момент «мовне законодавство виконується не в повному обсязі», – сказано в листі Міносвіти, опублікованому на офіційному сайті відомства.

 Згідно з документом, «у робочий час у навчальних закладах з навчанням українською мовою науково-педагогічними, педагогічними працівниками та іншим персоналом використовується українська мова, а у навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин поряд з українською мовою – також мова, якою здійснюється навчально-виховний процес в цьому закладі».

Також у листі наголошується, що навчальні заклади повинні погоджувати з батьками учнів, які мови, крім української, будуть вивчати в тій чи іншій школі. Крім того, документом рекомендував посилити популяризацію української мови в учнівському та педагогічному середовищі. Читайте також: Порошенко має намір захищати українську мову з позицій "позитивної дискримінації" Раніше повідомлялося про наказ, згідно з яким самі співробітники Міносвіти повинні в робочий час розмовляти виключно українською мовою.

Читайте також: Дати настільки добру освіту, щоб попередити війну. Чого має навчити нова школа?

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
7 Листопада, 2016 16:13
Мария Как же вы надоели своей тупостью, насильно мил не будешь, начинает вызывать отвращение и не только у учителей, но и учеников и родителей. Разве можно заставить любить?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!