В Україні подешевшають авто: спецмита скасовано

7645 1
Відповідно до повідомлення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, опублікованому в урядовій газеті, 10 вересня 2015 року комісія розглянула інформацію Мінекономрозвитку про необхідність скасувати спецзаходи щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту, застосованих рішенням від 28 квітня 2012 року.
фото: zn.ua, ua-ekonomist.com

фото: zn.ua, ua-ekonomist.com

Україна з 30 вересня 2015 року скасовує спеціальні мита на імпорт автомобілів, введені в 2013 році. «За результатами розгляду зазначених матеріалів та керуючись положеннями домовленості про правила та процедури врегулювання суперечок СОТ, комісія встановила, що націнтереси України потребують скасування спецзаходів щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту», – йдеться в матеріалі «Урядового кур'єру».

Читайте також: Українцям стане легше придбати гібридний автомобіль

Відомо, що рішення про введення спецмита було оприлюднено тільки 14 березня 2013 року, спецмита були введені строком на 3 роки. Із 14 квітня 2014 року на легкові автомобілі з бензиновими двигунами об'ємом 1-1,5 л ставка спецмита встановлювалася на рівні 4,31%. А з 14 квітня 2015 року – вже в два рази менше – 2,15%. На авто з бензиновими двигунами об'ємом 1,5-2,2 л з 14 квітня 2014 року ставка становила 8,63%, а з 14 квітня 2015 року – 4,32%. В умовах падіння української економіки і скорочення українського авторинку, повідомляє видання, таке рішення ще більше скоротило імпорт автомобілів в Україну – і українські автоімпортери виступили з вимогою повної відміни автомобільних спецмит.

Читайте також: Українці, які мають дорогі авто, платитимуть 25 тис. грн податку

Нагадаємо, 26 червня СОТ підтримала скаргу Японії на Україну і винесла рішення, яким рекомендувала Україні скасувати спеціальні мита на імпорт автомобілів. У СОТ заявили, що українське спецмито на імпорт автомобілів порушує міжнародні торгівельні норми і воно має бути скасоване. На думку експертів організації, Україна мала «привести свої заходи у відповідність до зобов'язань в рамках цих угод». Також Київ закликали скасувати рішення про додаткове мито. 

Джерело: 5 канал

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
14 Вересня, 2015 09:01
Леонид Ничто не подешевеет! Эти деньги останутся у торговцев. Все как в анекдоте: - Курс доллара поднялся - цены выросли. Курс упал, но не одна падла не опустила цены. Значит вопрос не в курсе, а в падлах!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!