В Україні створюють віртуальні прогулянки містами. Як допомогти

1831 0
Стартап «Pixelated Realities» має амбітні наміри оцифрувати усі визначні пам’ятки культури та архітектури міст України, щоб їх можна було оглядати у віртуальній реальності.
фото: ukrinform.ua

фото: ukrinform.ua

Проект має на меті створити віртуальний простір, у якому будуть представлені історичні локації нашої країни.  Для цього треба оцифрувати історичні пам’ятки та створити відповідний програмний додаток, щоб користувач, надівши шолом віртуальної реальності, зміг би «прогулятися» біля Дюка в Одесі, завітати на Площу Ринок у Львові чи обійти київський Майдан

Наразі команда працює над оцифровкою об’єктів Києва, Одеси та Львова. Випуск додатка очікується в кінці року. Ним зможуть скористуватися володарі Google Cardboard чи Oculus Rift. Згодом команда хоче запустити і звичайну веб-версію.

Ініціатори  «Pixelated Realities» звертаються до місцевих спільнот фотографів, пілотів дронів, урбаністів і просто ентузіастів за допомогою задля створення цифрових фотоархівів міст, які можна буде використати у проекті.

Джерело: ukrinform.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!