Чи справді на Львів чекає складна зима та Роман Кечур про Папу, Маска та Польщу. Підсумки доби

1207 0
Нині 29 вересня та 583 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 21 бойове зіткнення. Українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження противника, 1 – по його ЗРК та 2 – по станціях РЕБ. Підрозділами ракетних військ уражено зенітно-ракетний комплекс, 11 артилерійських засобів та ворожий склад боєприпасів. Також нашими захисниками знищено 2 розвідувальних БпЛА.

Читайте також: На Львівщині знову встановлять блокпости. На час комендантського часу на окремих ділянках автошляхів обмежать рух транспорту, який порушує звуковий режим. Також планують змінити час комендантської години.

А також: Як стати на військовий облік жінкам та чи зможуть вони виїжджати за кордон з 1 жовтня. Постановка на військовий облік не дорівнює мобілізації. Облік необхідний лише для узагальнення даних про наявний резерв медиків в державі.

Та: Як на Львівщині отримати відшкодування за знищене росіянами майно. Алгоритм дій. З інформації, яку надав Tvoemisto.tv керівник департаменту економічної політики ЛОВА Степан Куйбіда, наразі зі Львівщини подали 146 заявок, на які виділили 766 тисяч грн.

Акцент дня: «Нам потрібно подорослішати». Роман Кечур про Папу, Маска та Польщу. Чому ми так гостро реагуємо на висловлювання Папи Римського і Ілона Маска; як емпатія може допомогти налагоджувати діалог з країнами Африки; як тамувати емоції і почути голос розуму в конфліктних ситуаціях; чи варто критикувати в час війни владу за корупцію і як робити це, аби не ослабити країну; як українцям навчитись більше говорити один одному «так» у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» розповів Президент української конфедерації психоаналітичних психотерапій і завідувач кафедри психології і психотерапії Українського католицького університету Роман Кечур.

Ключові події:

1. Українці відчувають покращення в економічній ситуації країни. Опитування. Говорячи про економіку країни у майбутньому 29% респондентів очікують покращення, 26% – думають, що нічого не зміниться, 32% очікують погіршення.

Читайте також: Чи справді на Львів чекає складна зима і коли можуть бути перші відключення світла. Львів, за словами міської влади, вже готовий до опалювального сезону. Проте ворог може вдвічі більше обстрілювати українську критичну інфраструктуру і треба готуватися до різних сценаріїв. Чого очікувати від зими, в якому стані енергосистема, коли будуть перші відключення світла та що є найбільшою проблемою української енергетики Tvoemisto.tv розпитало у виконавчого директора асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка.

Та: В Україні запрацював додаток, в якому можна сплачувати податки онлайн. Застосунок планують оновлювати відповідно до потреб користувачів;

2. Пікети біля міськради. Чого вимагають депутати, як відреагував Садовий і що думають волонтери. Кульмінацією конфлікту стала відмова виконавчого комітету ЛМР включити до порядку денного питання про фінансування програми заходів, пов’язаних із національним спротивом.

Читайте також: Львівські депутати знову не підтримали заборону висотної забудови Під Голоском. Не голосували або утримались 13 депутатів, усі – з фракції «Європейська солідарність».

Та: У Львівській міськраді на 20% зменшать кількість працівників. Фонд оплати праці у місцевому бюджеті також скоротять;

3. «Якщо е-квиток не запрацює до кінця року, то департамент мобільності припинить роботу», – Садовий. «У 2022 році, до війни, ми рухалися дуже швидкими темпами. Але переможцями тендеру стала чеська компанія. Коли почалася війна – вони зникли і жодного разу сюди не приїхали, бо їм заборонив уряд. Зараз через ZOOM спілкування вийшло на системний рівень. Я отримав запевнення від керівника департаменту, що до кінця року е-квиток буде впроваджений».

Читайте також: В Рясному облаштують нове транспортне кільце та відновлять залізницю. Ділянка є складовою промвузла «Рясне-ІІ», де розташовані підприємства 1-го та 4-го класу шкідливості, об’єкти інженерної та транспортної інфраструктури.

А також: Львів отримає вживані трамваї зі Швейцарії. Представники країни приїдуть, щоб пересвідчитися в технічній спроможності їх курсування.

Та: На декількох поїздах до Львова працюватиме воєнізована охорона. Зокрема, на №85/86 Запоріжжя – Львів – Запоріжжя та №119/120 Запоріжжя – Львів – Запоріжжя;

4. Активісти почали цілодобово охороняти пам’ятки на Набережно-Хрещатицькій та Рейтарській. Обидві пам’ятки руйнують попри охоронні статуси.

На цю ж тему: Суд зобов’язав власника пам’ятки на Андріївському узвозі, 18 укласти охоронний договір. Власник будівлі з 2011 року ухиляється від його укладення.

Читайте також: У Львові розширять реабілітаційний центр «Незламні». Загальна площа реабілітаційного центру до наступного року у Львові сягатиме 17 тисяч м2.

Та: Львівські соціальні заклади об’єднали в єдину структуру. Новий заклад створять на базі Міського центру реабілітації «Джерело»;

5. «Що хочеться зробити з цими істотами? Придушити!» Що відомо про скандал навколо Арестовича. На широкий загал стало відомо, що на своїх семінарах із психології колишній посадовець пропагує насильство щодо жінок та використовує сексистські висловлювання.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!