Усіх воєнкомів в Україні перевірять та як кияни на спомин про військового рятують історичний спадок. Підсумки доби

1187 0
Нині 24 червня та 486 доба героїчного протистояння російській агресії.
Воєнком Одеси Євген Борисов. Фото: УП

Воєнком Одеси Євген Борисов. Фото: УП

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 21:38, відбій – о 21:52. Другий раз: о 22:50, відбій – о 23:11. В обидвох випадка відбувся зліт МіГ-31K.

Третій раз – о 02:39, відбій – о 04:05. Голова Львівської ОВА Максим Козицький спочатку повідомив, що кілька крилатих ракет ворога рухаються в напрямку західних областей України, однак згодом уточнив, що у Львові та області все спокійно.

За даними КМВА, у Києві уламки збитої вночі ракети пошкодили 24-поверховий будинок у Солом’янському районі, загинули 2 людини, 8 – отримали поранення, 2 із них – госпіталізовано. Загалом сили протиповітряної оборони збили понад 20 російських ракет у повітряному просторі навколо столиці.

Ситуація на фронтіЗа даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу понад 28 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії за добу завдала 17 ударів по районах противника. Уражені 15 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, 2 засоби радіоелектронної боротьби та 5 засобів протиповітряної оборони.

Читайте також: Зеленський доручив провести перевірку всіх воєнкомів по країні. Президент провів засідання Ставки, де заслухав командувачів і доручив головнокомандуючому Валерію Залужному звільнити одеського воєнкома Євгена Борисова, у якого журналісти знайшли нерухомість на мільйони доларів в Іспанії. Крім того, провести перевірку всіх воєнкомів по країні.

Та: В Україні розгорнули штаби на випадок теракту на Запорізький АЕС. Роз’яснення МВС. Всі громадяни, які захочуть виїхати з цієї території, будуть забезпечені відповідним транспортом. Йдеться про 200-кілометрову зону навколо ЗАЕС, за розрахунками, це близько 500 000 людей.

Акцент дня: «Продовжити справу Сергія». Як кияни на спомин про військового реставрують давні двері. Небайдужі кияни реставрують старі двері в місті, продовжуючи справу екскурсовода й активіста Сергія Миронова, який загинув під час війни. Ініціативна група почала з дверей на вулиці Саксаганського, 112-А. Це було мрією загиблого воїна.

«Твоє місто» розповідає, як активісти об’єдналися, щоб урятувати історичний спадок і вшанувати пам’ять героя.

Ключові події:

1. «Винних за погані укриття – покарати». Зеленський підбив підсумки РНБО. Усі захисні споруди мають бути приведені в належний стан.

На цю ж тему: На Львівщині продовжать перевірку усіх укриттів. Перевірки триватимуть поки всі місця не будуть відповідати вимогам.

А також: У Києві комісія проводить службове розслідування по закупівлі матів в укриття шкіл за завищеними цінами. Вони також не відповідали матеріалам з тендерної документації.

Та: Ще одному керівнику департаменту КМДА оголосили про підозру у розтраті бюджетних коштів. Прокуратура звинувачує чиновника в розтраті 1 млн гривень;

2. У Львові пропонують провести реконструкцію вулиці, що веде до аеропорту. Йдеться про підвищення безпеки та комфорту руху пішоходів та велосипедистів на цій ділянці.

На цю ж тему: У Львові пропонують реорганізувати рух на проспекті Чорновола. Йдеться, зокрема про влаштування регульованого перехрестя пр. Чорновола – вул. Варшавська – вул. Під Голоском.

А також: У Львові може з’явитися ще один сквер. Локація. Його пропонують облаштувати на куті пр. Чорновола – вул. Варшавська.

Та: Де припаркуватися в центрі Львова. Перелік адрес. У центрі Львова є 79 паркувальних майданчиків. Графік роботи платних паркомісць: у будні з 8:00 до 20:00, в інший час – паркування безкоштовне;

3. ЄС профінансує залізничне сполучення зі Львівщиною. Кошти планують спрямувати на розбудову пунктів пропуску з Республікою Польща.

Читайте також: На Оболоні розпочали будівництво розв’язки за 2 млрд грн. у районі частково обмежили рух. Основний проїзд новим шляхопроводом планують відкрити до кінця цього року.

Та: На Львівщині за майже 1 мільйон відреставрують чотири пам’ятки архітектури. Йдеться про сакральні споруди у селах Ісаї, Заболотці, Підлисся та у місті Дрогобичі;

4. Відсьогодні в Україні запрацював єдиний реєстр зброї. Що це змінює. Він допоможе автоматизувати облік зброї та зробити процес отримання дозволів зручним і доступним для громадян.

Читайте також: У Львові можна буде безкоштовно пройти медичне обстеження. Де і коли. 25 червня, на Сихові проведуть інформаційну кампанію «Містечко здоров’я», мета якої розповісти про легеневу гіпертензію та її симптоми. Відвідувачі зможуть пройти обстеження та проконсультуватися з лікарем;

5. У київських парках та скверах встановили охолоджувальні рамки-розпилювачі. Адреси. Вони є у всіх районах міста.

Читайте також: У Львові відреставрували фонтан у Стрийському парку. Фото до і після. Окремі скульптури лебедів виготовляли з нуля.

Та: Концерти, вистави та стендапи. куди піти на вихідних у Львові. 

Tvoemisto.tv зібрало підібрку подій у місті, які можна відвідати протягом 24 – 25 червня.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!