Для хворих із Covid-19 в Україні можуть розгорнути 50% усього ліжкового фонду країни

1191 0
З початку пандемії в Україні кількість ковідних ліжок зросла більш, ніж в 4 рази.
Фото: пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

В Україні заповнені 27 792 ліжка для пацієнтів з коронавірусною хворобою, що становить 52% від загальної кількості. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Чи буде жорсткий локдаун. Уряд готує «План Б»

«Кількість ліжок, які на сьогодні вже введені в лікування хворих коронавірусною хворобою Covid-19 в країні, становить 53 445 ліжок. Це в цілому по країні. При цьому, в лікарнях, знаходиться 27 792 пацієнта. Заповненість ліжок становить на рівні 52%», – каже Максим Степанов.

За його словами, з початку пандемії в Україні кількість ліжок для пацієнтів з Covid-19 зросла більш, ніж в 4 рази .

«Також збільшили і кількість ліжок, які забезпечені киснем. На сьогодні у нас 25 996 ліжок, які забезпечені киснем або кисневими концентраторами, але є регіони, в яких ситуація досить напружена за кількістю вільних ліжок», – каже міністр.

За словами Максима Степанова, в Україні є можливість збільшити кількість ліжок для хворих з Covid-19 майже до 90 тисяч. Під лікування хворих із коронавірусом можуть виділити понад 90 тисяч ліжкомісць або 50% усього ліжкового фонду країни.

Читайте також: У Львові в тимчасове користування почали видавати кисневі концентратори

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 10 945 нових випадків Covid-19. Захворіли 491 дитина та 447 медпрацівників. У Львові та області коронавірус підтвердили у 400 осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!