В українських школах зникнуть батьківські комітети

3121 0
Міністр освіти Лілія Гриневич підписала наказ, за яким накази № 440 та 205, які були складовою старого законодавства і мали рекомендаційний характер щодо батьківських комітетів, втратили чинність.
фото: persha.kr.ua

фото: persha.kr.ua

Наприкінці грудня минулого року міністр освіти України Лілія Гриневич підписала наказ, відповідно до якого втрачає чинність розпорядження МОН «Про затвердження примірного положення про батьківські комітети (ради)». Про це стало відомо з відповіді МОН на запит громадського активіста Віталія Фурманюка, повідомляє Українська Правда. Життя.

Скасування діяльності батьківських комітетів, а також зміни до порядку прийому дітей у 1 класи загальноосвітніх навчальних закладів ухвалені відповідно до нового закону «Про освіту». Як пояснюють у МОН, рішення про створення батьківських комітетів ухвалює  навчальний заклад на загальних зборах.

Читайте також: Шкільні побори. Наказами партнерство не збудуєш

«Накази, що втратили чинність (№ 440 та 205), були складовою «старого» законодавства та мали рекомендаційний характер і не містили жодних загальнообов’язкових норм. До того ж, у Міністерства нема повноважень на врегулювання питань діяльності (прав чи обов’язків) батьківського самоврядування», — пояснила зміни до законодавства міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За її словами у міністерстві працюють над новим законом про загальну середню освіту, в якому пропишуть нові процедури створення та функціонування батьківських комітетів, у створенні яких мають брати участь і батьки. Цього року закон планують подати до парламенту. 

Читайте також: Шкільні побори заборонили. Як світкувати день учителя?

Нагадаємо, раніше у львівських навчальних закладах заборонили збирати кошти на «добровільні внески»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!