У День міста у Львові відродили традицію 700-літньої давності

6587 0
Відтепер у місті щороку буде урочиста церемонія почесної варти.
ФОТО: МАРКІЯН ЛИСЕЙКО

ФОТО: МАРКІЯН ЛИСЕЙКО

З нагоди святкування 765-річчя міста біля головного входу у міську Ратушу відбулася урочиста церемонія почесної варти з передачею знамена від одного лицаря до іншого у супроводі короля і королеви.

Цьогоріч у місті відтворили традицію, яка існувала у Львові понад 700 років тому, коли містом правив король Лев Данилович. В той час у Львові був свій королівський двір, традиції та етикет. 

Роль лицарів виконували почесні захисники та громадяни України, герої АТО і учасники Революції Гідності. На церемонії також оголосили, що звання почесного громадянина міста Львова присудили медичній спільноті міста. 

Під час церемонії біля міської Ратуші відбулося підняття прапору, яке доручили керівниці Центру терапії клінічної лікарні швидкої допомоги Марті Сайко та заступнику керівника 80-ої бригади Віктору Гуршалу. 

Урочиста церемонія почесної варти завершилася привітанням з Днем народження міста капелана Львівської міської ради о. Павла Дроздяка, який подякував Богу за те, що у Львові є душа, яка криється в жителях міста. 

«Що є душею нашого міста? Ми – львів’яни, тому нехай душа буде чиста, відкрита і сповнена надії», – сказав о. Павло Дроздяк.

Софія Шавранська

Фото Будинку воїна

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!