Як Львів святкуватиме День міста та чому керівників Львівської податкової відсторонили. Підсумки доби

1962 0
Нині 6 травня та 437 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: У Повітряних Силах спростували збиття балістичної ракети «Кинжал» над столицею вночі 4 травня. «Була ймовірність застосування, але балістичних ракет не зафіксовано. Те, що там розповідають деякі голови військових адміністрацій, вони вже отримали за це», – сказав речник Повітіряних Сил Юрій Ігнат.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На них відбито близько 50 атак окупантів, в епіцентрі – залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 15 ударів по районах зосередження противника. Уражено 3 склади боєприпасів та 1 паливно-мастильних матеріалів, засіб протиповітряної оборони та ще 5 важливих цілей ворога. Також збито 5 БпЛА типу «Shahed-136/131», 2 БпЛА типу «Zala», 1 «Орлан-10», 1 «Куб» та 1 БПлА типу «Ланцет».

Читайте також: У Львові тестуватимуть е-запис на військово-лікарську комісію. Військовослужбовці знатимуть точний час, на який необхідно прийти у медзаклад.

Та: Львівські волонтери збирають кошти на прилади нічного бачення для 93 ОМБР. Як долучитися. «Ми не можемо залишатися осторонь подій, які зараз впливають на долю всіх українців та світу, тому шукаємо шляхи співпраці з іноземними фондами, донорами, волонтерами, блогерами, митцями, щоб підтримати українських військових та медиків, які рятують життя інших, ризикуючи своїми», – йдеться в повідомленні.

Акцент дня: «Король пішов на війну». Як Львів святкуватиме день міста. 6 травня 2023-го Львову виповнюється 767 років з дня заснування. Попри війну, на День Львова заплановано урочисті заходи. До повномасштабного вторгнення місто мало свою традицію: у цей день незмінною була урочиста хода середмістям, який очолювали на «король» та «королева» на конях. «Королю» символічно передавали ключі від брами Львова. Сьогодні «король» служить у складі 80-ї штурмової бригади. Тvoemisto.tv розповідає про те, як Львів відначав День міста у різні роки та про Олексу Кравчука, актора та головного режисера театру «І люди, і ляльки», який пішов на війну добровольцем.

Олексій Кравчук каже, що багато років поспіль у нього була честь представляти своє місто у ролі короля: «Цей образ втілював силу, мужність і любов. Не знаю, чи мені вдавалось це передавати, але я дуже старався, щоб саме ці головні чинники характеризували й наше місто. Знаєте, чому Львів вважаю найкращим? Бо тут живуть люди, які надають потужну підтримку воїнам та ЗСУ».

Ключові події:

1. Керівництво Львівської податкової відсторонили від роботи. Зокрема, виконання обовʼязків зняли з керівника, також звільнили заступника керівника, а двох відсторонили з подальшою передачею матеріалів до правоохоронних органів. Підставою для такого звільнення є підтверджені факти корупції їх підлеглих, написав голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Читайте також: СБУ викрила львів’янина, який постачав «Роллс-Ройси» та «Майбахи» до рф. Зокрема, підозрюваний налагодив схему переправлення елітних авто на територію росії в обхід міжнародних торговельних обмежень. Замовляли автомобілі представники топменеджменту «Газпрому» і пропагандистського телеканалу «russia today».

Та: Львівська прокуратура повернула самовільно зайняте приміщення у центрі міста. Оціночна вартість становить понад 20 млн грн;

2. Що відомо про унікальну пам’ятку архітектури, за яку Львів судиться з родиною Козловських. У Львові більше немає таких будинків, де на фасаді були б сфінкси та інші міфологічні істоти.

На цю ж тему: Львівську історичну віллу, через яку судилися, виключили з реєстру пам’яток культурної спадщини. «На жаль, управління охорони історичної спадщини не було проінформовано, що судом скасували внесення будинку до державного реєстру. Ми дізналися про це із реєстру судових постанов та звернулися до Міністерства культури та інформаційної політики України», – сказала керівниця управління Маріанна Мороз.

Та: Мінкультут включив «Будинок з комахами» до реєстру об’єктів культурної спадщини. Це рішення фактично паралізує забудовника в бажанні знести будівлю.

Загалом за 3,5 роки Мінкульт розглянув лише 30 об'єктів у Києві з понад півтори тисячі на надання охоронного статусу;

3. «Для візочника у Львові є два варіанти – дім і балкон». Що можна змінити? 5 травня відзначають Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю. На офіційному обліку в управлінні соціального захисту ЛМР близько 28 тисяч людей з інвалідністю, із них 1500 пересуваються на колісних кріслах. Із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ця кількість щороку зростає через військовослужбовців з інвалідністю.

Tvoemisto.tv дізналося, як візочники пересуваються Львовом, чого їм бракує та що для цього робить місто.

Читайте також: Де на Львівщині можна обстежитись на наявність меланоми. Перелік медзакладів. В області у проєкті беруть участь члени Львівського обласного осередку УАЛДВК, які пройшли відповідне навчання: лікарі-дерматовенрологи та співробітники кафедри дерматології, венерології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Та: ВООЗ оголосила про скасування статусу пандемії COVID-19. Попри це Тедрос Аданом Гебреєсус наголосив, що вірус нікуди не зник і продовжує мутувати;

4. Львів’яни обговорюють «П’яну вишню» у Стрийському парку. Чому мешканці проти і що кажуть у холдингу. Холдинг емоцій!FEST орендував та відреставрував давню ротонду в Стрийському парку.

Читайте також: Голубці внесли до списку нематеріальної спадщини України. Рецепт від пані Стефи. Загалом у переліку 68 елементів;

5. Святкування дня міста, вистави і концерти. Куди піти у Львові на вихідні. Зібрали головні події, які відбудуться у Львові цих вихідних.

На цю ж тему: Якою буде погода на день міста у Львові. Прогноз. 6 травня буде хмарно з проясненнями. Без опадів, лише в другій половині дня короткочасний дощ. Температура вночі 1 – 3° тепла; вдень 14 – 16° тепла. 7 травня вночі накрапатиме 4 – 9° тепла, вдень невеликий дощ 8 – 13°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!