Військовий експерт пояснив, чому росія масово обстрілює Україну

2871 0
Україна перехопила стратегічну ініціативу, але росіяни здаватися не збираються.
Київ, Шевченківський район, ранок 10 жовтня / Фото: Суспільне

Київ, Шевченківський район, ранок 10 жовтня / Фото: Суспільне

10 жовтня росія здійснила масові ракетні удари по різних містах України. Так, військові рф випустили понад 80 ракет, частину з яких збила українська ППО. Військовий експерт Петро Черник каже, що росія зайшла у своїх воєнних злочинах так далеко, що у неї залишився єдиний аргумент – наводити жах, страх на українців.

Джерело: Петро Черник у програмі «Тема тижня»

Читайте також: Що означають масові ракетні обстріли та до чого готуватись. Прогноз експерта

«Але ефект від цього цілком протилежний. І стратегічної мети – підірвати віру українців у свою державність – вона не досягне. Терплячи стратегічну катастрофу в Україні, російські політичні еліти дуже добре усвідомлюють, що після кінцевої поразки путін фізично помре, а російська держава може стати на шлях фізичної ліквідації, тобто на шлях розпаду. От вони і вдаються до цих жахіть. Бо, мовляв, якщо українці бунтуватимуть і змусять свій уряд сісти за стіл переговорів, то росія досягне хоч якогось результату»– сказав він.

Водночас Черник зазначив, що росія здаватися не збирається. Вона має ще 30% запасу ракет, а це щонайменше дві тисячі одиниць. 

«Заміна командувача, маю на увазі  їхнього бравого генерала Суровікіна, також є ознакою того, що росіяни не збираються здаватися. Бо це чи не найсерйозніший їхній офіцер із колосальним бойовим досвідом ще з часів путчу. Він був одним із тих капітанів, які кинули танкові колони проти свого ж населення», – додав експерт.

Читайте також: росії бракує зброї, але вона воюватиме до кінця, - Петро Черник

По що свідчать масові ракетні обстріли України росією, скільки у неї залишилося ракет та іншого озброєння, чому не можна сідати за стіл переговорів з путіним, чому російські смертники навіть у куфайках та з гвинтівками старого зразка воюватимуть до останнього, і до чого готуватися цивільному населенню України, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!