Київ

Влада Києва поки не може забрати землю під ЖК Oasis біля ГУР, - Оленич

977 0
Керівник ГУР Кирило Буданов звернувся до міської влади з проханням припинити будівництво ЖК у безпосередній близькості від ГУР, бо це несе загрозу державній безпеці.
Будівництво ЖК Oasis. ФОТО: BUD DEVELOPMENT

Будівництво ЖК Oasis. ФОТО: BUD DEVELOPMENT

Мерія Києва наразі не знайшла юридичної можливості розірвати договір про передачу земельних ділянок під забудову біля ГУР. Про це розказав заступник міського голови Києва Петро Оленич в інтерв'ю Економічній правді.

Оленич заявив, що мерія Києва поки що не може нічого зробити.

«Проводили обстеження, наразі не знайшли юридичної можливості розірвати договір, тому що там все "заморожене". Опрацьовуємо юридичні механізми», – сказав він.

Зазначимо, що кілька місяців тому начальник ГУР МОУ Кирило Буданов звернувся до мерії Києва з проханням зупинити рішення Київської міської ради від 20 грудня 2016 року про передачу в оренду підконтрольному Павлу Фуксу ТОВ «Інтерстрой груп» трьох земельних ділянок загальною площею понад 5 га на вул. Електриків, 28 у Подільському районі.

У листі Буданова до Кличка зазначається, що будівництво ЖК Oasis здійснюється у безпосередній близькості від ГУР, що несе загрозу державній безпеці.

«Інтерстрой груп» – замовник будівництва житлового комплексу Oasis.

Роботи на ЖК Oasis не ведуться з лютого 2022 року.

На сайті комплексу пояснюється, що будівництво має всі дозвільні документи, а роботи не ведуться у зв’язку з безпосередньою близькістю до будівлі Головного управління розвідки.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!