Затвердження Стамбульської конвенції та відкриття мостів. Головні події дня у Києві

699 0
Дайджест новин за 20 червня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Рішення Верховної Ради

Верховна Рада ратифікувала Стамбульську конвенцію щодо запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами. Це рішення, яке відкладали багато років, зокрема, через позицію Всеукраїнської ради церков, було особливо важливими для Нідерландів та Швеції – двох країн-скептиків, які зрештою погодилися підтримати статус кандидата для України. Про те, що це означає, читайте тут. 

Безпекова ситуація 

Усі парки та сквери у Києві обстежили на вибухонебезпечні предмети. Водночас закритими залишились: частина парку «Лиса гора», частина парку «Кіото», парк «Борців за свободу та незалежність», «Деснянський», «Муромець», частина парку на острові Труханів, частина парку «Пуща-Водиця», частина Маріїнського парку.

Всі інші парки – безпечні для відвідування. 

Транспорт

З понеділка, 20 червня, відновили рух через міст Метро та міст імені Патона. Для автомобільного сполучення лівого й правого берега Києва також працюють Дарницький, Північний та Південний мости.

Правопорушення

Київські поліцейські викрили арештанта СІЗО у шахрайстві з доставки військової амуніції. Так, 35-річний уродженець Львівської області, перебуваючи у слідчому ізоляторі за підробку грошей, у одному з телеграм-каналів пропонував свої послуги з доставки амуніції військовим. Тим, хто звертався за допомогою, аферист скидав реквізити картки знайомого, а після перерахування коштів блокував номери телефонів потерпілих. Ошукані громадяни – мешканці різних областей України. Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Крім того, у Київській області викрили клуб, який працював у комендантську годину. На час перевірки у приміщенні перебували: адміністрація, бармени, технічний персонал, діджей та близько 70 осіб. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!