Висотні будинки планують дозволити будувати по всій території України

2074 1
Таким чином, більше не буде обмежень, пов’язаних з сейсмічністю.
Фото: depo.ua

Фото: depo.ua

В Україні пропонують дозволити будувати висотні будинки по всій території держави. Про це пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Це стосується тих регіонів і районів країни, де сейсмічність досягає 7 балів. Згідно діючих норм ДБН, там не дозволяється будувати об’єкти вище 73,5 метрів.

Читайте також: В історичних ареалах міста дозволили будувати лише підземні паркінги

Втім, нові Державні будівельні норми можуть все виправити. Зокрема, з 1 травня в Україні розширюють районування за сейсмічністю. Тепер там будуть враховані усі житлові і громадські будівлі вище 73,5 м та всі об’єкти зі значним класом наслідків.

Крім того, в планах уряду, встановити нові вимоги до мінімальної товщини перекриття будівель – 200 мм. Завдяки цьому висотні будинки можна буде безпечно зводити по всій Україні.


Читайте також:
28 Лютого, 2019 19:17
Житель Львова То тепер що в кожному селі буде ліпитися висотка серед болота?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!