Як розпізнати іранський дрон-камікадзе і що робити у разі його наближення

18478 0
Не потрібно наближатися, торкатися або фотографувати місця влучання або збиті дрони-камікадзе.
Фото: t.me/Nazars_look

Фото: t.me/Nazars_look

Сьогодні вранці, 4 листопада, о 05:09 на Львівщині розпочалася повітряна тривога, яка тривала до 05:30. Над областю сили протиповітряної оборони збили ворожий дрон-камікадзе

Як розпізнати дрон-камікадзе

Дрони-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва мають гучний двигун, який можна розпізнати за характерним звуком. Такі дрони мають двигун, який нагадує роботу двигуна мопеда або бензопили. Його можна помітити навіть вночі. «Шахеди» літають на невеликій висоті, тому їх важко збивати силам ППО, але легко помітити із землі.  

Джерело: Ukraine NOWГромадське

Що робити у разі наближення дрону?

У разі їхнього наближення потрібно негайно заховатися в укриття. В екстрених випадках – можна користуватися паркінгами, цоколями або підвалами. Якщо ви перебуваєте у приміщенні і не можете перейти в укриття, необхідно скористатися правилом двох стін.

Треба триматися якомога далі від військових об'єктів, місць скупчення людей та об'єктів критичної інфраструктури, а також не залишатися у транспорті та на відкритих ділянках. Крім того, не можна наближатися до будівель із декоративними елементами чи скляним оздобленням. Вибухова хвиля від удару таких дронів суттєво може пошкодити найближчі будинки та людей.

Для укриття також не підходять арки, підвали панельних будинків, під'їзди, сходові майданчики та автозаправки. Якщо ж ви побачите переміщення дрону-камікадзе, потрібно зателефонувати за номером 102. Також можна скористатися спеціальним додатком для допомоги силам ППО, який нещодавно запустили в Україні. Не потрібно наближатися, торкатися або фотографувати місця влучання або збиті дрони-камікадзе.

Читайте також: Які ракети росіяни запустили по Львівщині під час масованих обстрілів

Зазначимо, як уберегтися від цих дронів-камікадзе та коли Україна може почати виготовляти свою далекобійну зброю, читайте за посиланням

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!