Здобутки та провали «Леокарту» та що задекларував головний «дорожник» Львівщини. Підсумки доби

1037 0
Нині 11 січня та 686 доба героїчного протистояння російській агресії.
Леокарт

Леокарт

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 08:01, відбій – о 08:52. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Акцент дня: Головний «дорожник» Львівщини Олег Береза задекларував 7,5 млн активів та 1,5 млн грн зарплати. Окрім зарплати у 1,5 мільйони, керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області задекларував подарунок у грошовій формі у розмірі 150 тисяч гривень.

Ситуація на фронті: За даними  Генштабу (станом на 6:00), за минулу добу відбулося 73 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 10 районах зосередження противника. Уражено пункт управління, 2 склади боєприпасів та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Також силами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також: Євген Дикий: «Пів мільйона мобілізованих у 2024 році – це мало». Їх вистачить лише для підтримання обороноздатності та збереження територій, які ми контролюємо. Але не може іти мова про розгром росії.

Та: Україні не вистачає сучасних ППО, – Зеленський. Президент запевнив, що Україна нарощує виробництво дронів.

А також: Львівщина – серед лідерів за кількістю укладених договорів на купівлю дронів. Йдеться про суму 250 млн гривень.

Тема дня: Місяць з «Леокартом». Здобутки та провали транспортної системи Львова. Які зміни в громадському транспорті заплановані на 2024 рік; чому зросла вартість проїзду; як можна проаналізувати свої поїздки і куди звертатися зі скаргами; чому кошти за проїзд стягуються не одразу після валідації картки; де місто шукає водіїв і чому їх бракує попри високу зарплату; яку суму компенсації отримують перевізники за пільговиків, Tvoemisto.tv запитало в директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олега Забарила.

Читайте також: У Львові запустять новий сервіс для Леокарт. Найближчим часом планують запустити веб-портал E-shop.

Та: Львів невдовзі отримає два нові трамваї. Новий транспорт зʼявиться на маршрутках у першому кварталі 2024 року.

Ключові події:

1. Поновлення на посаді судді росіянина: Верховний суд остаточно втратив легітимність. Поновлення на посаді судді громадянина росії Богдана Львова свідчить про те, що Верховний суд остаточно втратив легітимність. Про це пише у соцмережі Михайло Жернаков, український юрист, голова правління Фундації DEJURE, Координатор Громадської ради доброчесності (2019-2020 рр.).

На цю ж тему: Верховний суд оскаржуватиме поновлення на посаді судді з російським паспортом.

Читайте також: НАЗК внесло відому мережу фастфудів до переліку міжнародних спонсорів війни. Subway – одна з найбільших мереж у світі за кількістю закладів громадського харчування;

2. Студенти «Львівської політехніки» мітингуватимуть проти дружини скандального бізнесмена Гринкевича. Головна вимога студентів – відсторонення Світлани Гринкевич від навчального процесу на період досудового розслідування справи її чоловіка.

Читайте також: У Садового з’явилася нова радниця. Йдеться про Ірину Маруняк, яка була заступницею з питань ЖКГ.

Та: У Києві за самобуд судитимуть колишнього депутата міськради. Площа самовільно збудованих будівель складає 858,8 кв. м;

3. Коли у Львові відновлять дитячий садок, який влітку знищила російська ракета. Наразі вже виконали більшість необхідних робіт з реконструкції. Ймовірно, у другій половині лютого 2024 року діти знову зможуть відвідувати цей садок.

Читайте також: Корпус в львівському ліцеї «Оріяна» не зноситимуть. Ремонту потребує тільки одна стіна. Її потрібно заново вимурувати і поставити перекриття;

4. Львівські лікарі змогли пересадити серце пацієнту після двох інфарктів. Серце чоловіка ледь билося та не виконувало своєї функції.

Читайте також: Біля Львова розшукали 6-річного хлопчика, який в мороз пройшов багато кілометрів. Маленьку дитину помітили в селі Сокільники.

Та: У Львові можна отримати теплий одяг безкоштовно. Локації. Tvoemisto.tv пропонує перелік організацій;

5. У п’ятницю головну ялинку Львова демонтують. Її встановили 1 грудня.

Читайте також: В Києві представлять мультимедійне шоу «Примаченко. Рік дракона». Понад 20 картин Марії Примаченко з музейної колекції «оживуть» під супровід відомого музичного колективу «Даха Браха».

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!