Чи можна повернути гроші за подорож. Що пропонують туроператори

4479 0
Tvoemisto.tv оглянуло пропозиції кількох найбільших туристичних операторів та дізналося, чи можливо повернути гроші або перебронювти поїздки на іншу дату.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

До 24 квітня в Україні триватиме загальнонаціональний карантин на час якого в Україні скасували пасажирські перевезення, зокрема залізничні, авто та авіа. Багато хто встиг забронювати відпочинок на час великодніх вихідних, утім їх доведеться відкласти через поширення карантину. Tvoemisto.tv дізнавалося, чи готові туроператори повертати гроші за заброньований тур та які умови пропонують.

Читайте також: Мій час зупинився тут. Розповідь американця на карантині у Львові

Туроператор TUI Ukraine ввів можливість анулювати тури, заброньовані до 31 березня з вильотом до 20 квітня. 

«Ми повернемо 100% коштів у разі вимушеної ануляції туру через зафіксованої епідемії в країні призначення на час вашої поїздки», – йдеться в повідомленні оператора.

Щоправда, це правило стосується тільки стандартних турів. Індивідуальні запити, групові поїздки і нестандартні тури компенсувати не будуть.

Туроператор Join UP! пропонує альтернативу, яка дозволить не втратити витрачені кошти та зберегти можливість відпочинку, який планували. Туристів закликають переброньовувати тури на пізніше – до 31 жовтня 2020 року. Наразі це є оптимальним варіантом для всіх – туристів, турагентів і туроператорів. В іншому випадку, туроператор зберігає за собою право анулювати заявки з утриманням фактично понесених витрат, сума яких може складати до повної вартості туру.

«Просимо туристів, які придбали тури у період відпочинку з 14 березня по 24 квітня, звертатися до своїх турагентів. Всім турагентам буде направлено детальні інструкції щодо обробки звернень туристів», – йдеться в повідомленні оператора. 

Читайте також: Туристи замінили львів’ян на площі Ринок. Тепер треба замінити туристів

Tez Tour у зв'язку з коронавірусом всі тури з вильотом, що потрапляють на період 16.03-23.04.2020, пропонує перебронювати на інші дати. Також там пропонують перенести поїздку на інші дати, перенести оплату на іншу поїздку, заплатити менше або анулювати тур.

«Наше завдання при цьому звести до мінімуму незручності і фінансові втрати туристів, надавши можливість відправитися на відпочинок у зручний для вас час», – кажуть представники туроператора на Фейсбуку. 

Однак при ануляції можливі втрати у вигляді фактично понесених оператором витрат, розмір яких може складати від 25% до 100% від вартості туру. 

Прагнучи також максимально врахувати взаємні інтереси і беручи до уваги обставини, що не залежать від туроператора, компанія PEGAS Touristik анулює тури за всіма закордонними напрямками, які передбачають виліт за межі України в період з 04.04.2020 по 23.04.2020 року, та пропонує своїм клієнтам:

  • перенести терміни подорожей на більш пізній термін;
  • оплачені туроператору за заброньований туристичний продукт кошти використовувати для придбання будь-якого турпродукту під товарним знаком PEGAS Touristik – в термін до 31.12.2021.

Coral Travel пропонує перебронювати заявки на інший період на будь-який доступний для бронювання напрямок туроператора. В такому випадку кошти будуть повністю зараховані на нову бронь.

«Наше єдине прохання до туристів: переконливо просимо не наполягати на ануляції туру з поверненням коштів. Coral Travel, відповідно до Закону про туризм, завжди заздалегідь розраховується в повному обсязі з усіма постачальниками турпродукту. Тобто зараз всі гроші вже у постачальників, і ми вирішуємо це питання», – йдеться в зверненні.

Читайте також: Як львівський бізнес допомагає боротись із коронавірусом

Нагадаємо, як розповів Tvoemisto.tv львівський гід Ігор Лильо, карантин, навіть якщо він закінчиться 24 квітня, повністю знищить туристичну галузь у Львові і до середини літа відновити її не вдасться. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!