Як у Львові на вулиці Сахарова ліквідовують тріщини на дорозі

2142 0
Тріщину заповнюють мастигою, яка швидко застигає, і не дає у подальшому утворюватися ямам.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На вулицях Сахарова – Княгині Ольги – Горбачевського розпочалися роботи з ліквідації тріщин. За словами голови Франківської РА Ореста Тимчишина, ліквідація тріщин унеможливлює утворення ямковості.

«У 2017 році ми вперше почали використовувати такий метод ремонту на дорогах. Розпочали з вул. Наукової. Тоді цей метод добре себе зарекомендував. Як все відбувається? По контуру тріщини їде фреза, яка розрізає цю тріщину. Тоді цю тріщину заповнюють спеціальною мастигою, до складу якої входить бітум і спеціальний пластикат. Все швидко застигає, і вже за годину можна відкривати цю смугу для проїзду.

Ремонт дороги за такою технологією найперше мінімізує загальні витрати. Адже якщо не ліквідувати тріщину, то за рік-два на цьому місці, де вона є, від перепаду температур і гідроударів, будуть утворюватися ямки. Відповідно, щоб цього не допустити і не нести вже більші витрати під час ямкового ремонту, ми вже третій рік поспіль використовуємо такий метод», – розповів Орест Тимчишин.

За його словами, на цей рік Франківською районною адміністрацією передбачено 1,5 млн грн на ліквідацію тріщин. Такі роботи планують провести також на вул. Стрийській.

Відео ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!