Як зміниться площа Двірцева у Львові. 7 фактів. Візуалізація

37004 11
Реконструкція площі Двірцевої біля Головного залізничного вокзалу передбачає розділення смуг транспорту, збільшення трамвайного кільця та зміщення зупинок.
фото: Михайло Верхогляд, Вікіпедія

фото: Михайло Верхогляд, Вікіпедія

Як розповів сьогодні під час брифінгу головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, із семи варіантів реконструкції площі Двірцевої обрали один. Переговори та напрацювання технологічної карти тривали упродовж півроку. Роботи мають розпочатися вже у наступному.

Читайте також: Як змінять громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік

«Це один із найскладніших індустріальних вузлів. Зараз виглядає так, ніби площа заставлена сотнями автомобілів. Ми хочемо створити площу для людей, а не для автівок. Після обговорення можемо приступати до дизайнерських рішень, предметних креслень, експертиз, визначення кошторису та подачі на бюджет наступного року», – зазначив Юліан Чаплінський та розповів про основні зміни, які відбудуться на цій території.

Розділять смуги громадського і приватного транспорту. «У час пік на площі припарковані автомобілі не дають змогу проїхати ані автобусам, ані маршруткам. Права сторона, яка веде до автостанції буле виділена для двостороннього руху громадського транспорту. Ліва сторона – для таксі і транспорту приватного», – пояснив головний архітектор міста.

Платний паркінг. За його словами, Укрзалізниця зараз має понад 1,5 га території для використання паркінгу. Тут можуть стояти понад 400 автівок. «Приватний транспорт зможе сюди заїжджати, аби уникнути того хаосу із автомобілів, які паркуються на площі і крадуть простір у громадськості. В аеропорту, наприклад, упродовж перших 15-ти хвилин авто стоїть безкоштовно, далі – платить. Так само повинно бути і тут», – додав Юліан Чаплінський.

Розширене трамвайне кільце. Воно буде збільшене та у формі еліпсоїда. Окрім того, на території поблизу збільшать кількість місць для зупинок та відстою трамваїв.

Трамвайні зупинки. Їх перенесуть ближче до фасаду будівлі, аби люди з валізами могли легше і швидше добиралися до входу на вокзал.

Платформи для автобусів. Їх згрупують із трамвайними зупинками. Для заїзду автобусів передбачать спеціальні «паси». Окрім того, кількість приміського транспорту на автостанції біля вокзалу планують зменшити.

Окремий заїзд для таксі ближче до вокзалу. «У всіх цивілізованих країнах місця для посадки і висадки є відокремлені», – прокоментував головний архітектор Львова.

Інформаційний пункт. Тут туристи зможуть знайти необхідну інформацію про місто, різноманітні локації, заклади харчування, розклад руху громадського транспорту тощо.

Читайте також: Планування на трієчку. Що заважає Львову ремонтувати вулиці по-європейськи

візуалізацію надали у пре-службі ЛМР

«Напрацьована схема не є кінцевим дизайном проекту, – додав Юліан Чаплінський. – Однак, вона демонструє, яка територія з’явиться для пішоходів та велосипедистів. Тож зараз ми маємо технологічну карту, яка погоджена зі всіма сторонами. Можемо приступати до робочого проектування».

Юлія Сабадишина


Читайте також:
3 Жовтня, 2018 23:01
олег б Добре б було це зробити.АДЖЕ ВОКЗАЛ і Привокзальна-лице міста.Але ще мене не покоять ці склади поруч з вокзалом.Ці уродливі склади,які пасувало б знести і збільшити площу стоянок
21 Червня, 2018 10:46
Мирося Клаааас :) Так гарно буде :)
12 Липня, 2017 12:40
Павло Непоганне рішення
7 Липня, 2017 06:49
Yurko +1 пану Влодку! Примітивно, але тими картинками і апеляціями до цивілізованих країн (а ми тоді хто?) той Чаплинський замилить очі людям без смаку, більшість з яких львів'янами за духом не є - і проект пройде, ще й грошей накладуть. Краса Львова скоро буде видна тільки на старих знимках. Болить серце від цього.
7 Липня, 2017 00:35
Влодко Пригадую, коли приїхали до нас сестри з Канади, і коли я водив їх показувати місто, то ще на початку вулички, яка веде на вокзал вони зупинились, ахнули і вигукнули слово "Віста", що означало - довга монотонна алея, яка приводить погляд на щось красиве і значуще вкінці - споруду вокзалу. Тепер не буде ні алеї, ні вісти, ні тої симетрії, яка так притаманна стилю того часу, коли будувався вокзал.
По-моєму, красиву та історичну площу просто зіпсують отим бажанням засунути побільше "сучасного". Ця асиметрія ніяк з вокзалом не в'яжеться((
6 Липня, 2017 16:41
ВАЛЕНТИН Ці "веселі картинки" -рівень студентів 3 го курсу політехніки. Іякщо архітектурна влада буде видавати на це містобудівні умови, очевидно це і її рівень,на жаль. Шановні , зайдіть в інтернет і подивіться ДУБАЇ.Для початку подивіться пропозиції "Містопроекту",хоча вони і давні,але вищі на декілька рівнів.Очевидно це є замовлення власників заводиків по виробництву бруківки, тоді все зрозуміло.
5 Липня, 2017 23:39
Львівянин Де велодоріжки?
5 Липня, 2017 22:13
Юрій Так накрутити, намутити можуть тільки у нас. Сам чорт голову зломить. Невже не можна просто зробити ремонт не міняючи напрямки руху. Для чого травмай аж під сам центральний вхід пускати, нехай би там як раніше розвертався. Перекласти гарно бруківку, облагородити тротуари, парковки і все. НІ! Хирня, а не проект.
5 Липня, 2017 22:01
Романа Якось замало простору для автомобілів. Де будуть паркуватися ті 100 машин які привезли родичів на вокзал до поїзда? Це ж потрібно стати, розвпнтажитися чи завантажитися і поїхати далі, і так само з таксі. Ніхто ж із валізами не буде перти 300 метрів від стоянки. Значить будуть корки. Недобрий проект.
5 Липня, 2017 21:04
Михайло Тільки бруківку треба залишити! Якщо забрати зіпсуЮта всю історичну цінність і автентичність площі
5 Липня, 2017 21:04
Михайло Тільки бруківку треба залишити! Якщо забрати зіпсуЮта всю історичну цінність і автентичність площі
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!