Які зміни чекають на Шевченківський район Львова та військовий про легалізацію канабісу. Підсумки доби

1143 0
Нині 30 червня та 492 доба героїчного протистояння російській агресії.
ʼ

ʼ

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках – за добу 31 бойове зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 13 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено 3 пункти управління, радіолокаційну станцію та 13 артпідрозділів на вогневих позиціях.

Уночі рф завдала чергового ракетно-авіаційного удару, застосувавши іранські БпЛА «Shahed» та зенітні керовані ракети із С-300. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: «Не раджу ігнорувати нашу злість». Військовий зі Львова про легалізацію канабісу. Президент Володимир Зеленський 28 червня заявив про необхідність нарешті легалізувати в Україні медичний канабіс. Про це він сказав, виступаючи перед народними депутатами у Верховній Раді. Боротьба за легалізацію медичного канабісу в Україні ведеться багато років, однак до підтримки на законодавчому рівні так і не дійшло. Військовий медик, колишній радник в.о. міністра охорони здоров’я України Олександр Ябчанка пише, що постійний біль через поранення не дає можливості ні виспатись, ні тренуватися, ні працювати. І є військові зі значно більшими пораненнями, які значно важчі за його. Не важливо, які причини того, що депутати досі не проголосували за легалізацію, але наслідок буде один – біль і злість.

А також: На Львівщині солдата побили на полігоні. ДБР проводить розслідування. Наразі проводяться слідчі дії на території військової частини.

Та: Львівська письменниця постраждала внаслідок удару по Краматорську. У якому вона стані. Вікторія Амеліна наразі в лікарні. Поруч із нею фахові лікарі, її рідні та друзі. У неї є все необхідне, потреби у зборі додаткових коштів немає.

Акцент дня: У Львові збудують муніципальний кампус. Як зміниться один із районів міста. У Шевченківському районі зведуть вісім будинків, де зможуть тимчасово проживати ті, що проходять реабілітацію в центрі «Незламні», та їхні родини. У великих планах міста – прокласти сюди трамвайну колію. Журналісти «Твого міста» розповідають, з чого почнуться великі зміни у Шевченківському районі Львова.

Читайте також: Дорожня інфраструктура Києва. Як створити баланс між пішоходами, велосипедистами та автомобілістами. На «Київському форумі сталої мобільності – 2023» урбаністи гучно заявили про проблеми столиці у розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури. Що відповіло на це місто, – читайте у першій частині пропонованої статті.

Ключові події:

1. Сторожа поліклініки у Деснянському районі, якого судять за закрите укриття, відпустили під домашній арешт. Прокурор наполягав на тому, що рішення про арешт законне і його потрібно залишити в силі.

Читайте також: У Дніпровській РДА замовили для укриттів дитячі конструктори на 900 тисяч грн. Йдеться про 113 наборів настінного конструктора для гри та навчання та 390 наборів розвивального математичного конструктора.

2. Верховна Рада перейменувала селище Славське, що на Львівщині. «Чому Славсько, а не Славське? Бо Славсько було споконвіку! Сьогодні депутати Верховної Ради України повернули селищу історичну назву!», – йдеться у повідомленні голови Львівської ОВА Максима Козицького.

Читайте також: В Україні запровадять електронні акцизні марки. Прийнятий ВРУ закон переведе облік алкоголю, тютюнових виробів та рідин для електронних сигарет в електронний формат, спростить його та поборе тінь.

А також: «Львівгаз» перейшов в управління групи «Нафтогаз». Що зміниться. Cпоживачам доведеться подавати показники через інший сервіс.

3. У Львові майже за 10 млн грн хочуть відреставрувати Палац мистецтв на Коперника. Завершити роботи, згідно інформації в електронній системі Prozorro, планують до 31 грудня 2024 року.

Читайте також: Забудовник «Будинку з комахами» у Києві попри два охоронні статуси будівлі, демонстративно вивісив банер про будівництво офісного центру. Проти забудовника відкрито кримінальне провадження.

Та: У Львові за понад 3 мільйони гривень проведуть ремонт доріг та тротуарів у Сихівському районі. Йдеться про ділянку від вул. Л. Алея до вул. Дністерська.

4. На площі Двірцевій у Львові висадять понад 13 багаторічних трав. Проєкт реконструкції передбачає також будівництво туристично-інформаційного центру.

Читайте також: Зі Львова курсуватимуть «Гірські шатли». Куди і коли. Це дизельні поїзди нового покоління з місцями для сидіння та кондиціонуванням в усіх вагонах першого та другого класу.

5. «Це вб’є український дубляж». Письменник про законопроєкт, що надає англійській мові статус міжнародної. Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт №9432 «Про застосування англійської мови в Україні», який передбачає офіційно закріпити статус англійської як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Зокрема, законопроєкт передбачає, що вже із 2027 року в українських кінотеатрах усі англомовні фільми будуть демонструватись мовою оригіналу із українськими субтитрами. Прозаїк, поет, есеїст, літературний критик, теоретик та історик літератури Тимофій Гаврилів розповів про можливі наслідки дії законопроєкту на українську мову та культуру.

Читайте також: Чим дивуватимуть львівські театри у липні. Афіші театрів.

Tvoemisto.tv зібрало добірку репертуарів.

Слава Україні! Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!