Якими будуть індустріальні парки Львівщини? Деталі

4475 2
У рамках XV Міжнародного економічного форуму, що відбувся з 8-9 жовтня у Львові, обговорили про формування інвестиційного клімату на Львівщині, зокрема представили проекти індустріальних парків. Tvoemisto.tv пропонує детальніше дізнатися завдяки чому проекти таких парків можуть бути інвестиційно привабливими та врешті – зреалізованими.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

У Львові, у рамках XV Міжнародного економічного форуму, обговорили важливість створення та розвитку індустріальних парків – спеціально створених для розміщення нових підприємств територій, забезпечених енергоносіями, інфраструктурою, необхідними адміністративно-правовими умовами та управлінням спеціалізованої компанії.

Нагадаємо, у Львові та Львівській області має з’явитися чотири індустріальних парки: Яворівський, Новороздільський та Кам’янко-Бузький, а також у самому Львові на території Рясне-2.


Новороздільський індустріальний парк

Постане на місці колишнього гірничо-хімічного підприємства, площею понад 3 тисячі га. Планують, що індустріальний парк займатиме ділянку, яка раніше простоювала. Новороздільський індустріальний парк спеціалізуватиметься на промисловості еко-ощадних матеріалів, продуктів і технологій: виробництві товарів для зменшення споживання природніх ресурсів, виробництві дружніх до довкілля матеріалів, виробництві матеріалів та продукції з сировини природнього походження, переробці вторинної сировини та виробництві продукції з неї.

Планують, що індустріальний парк у Новому Роздолі матиме приблизно 1200-1500 нових робочих місць. Термін експлуатації території – 50 років.

Яворівський індустріальний парк

Індустріальний парк створюється в Яворівському районі на рекультивованих землях ДП «Сірка», тобто знову ж таки парк займатиме ділянку земель, які вже довгий час не використовуються. За словами голови Яворівської районної ради Івана Карпи, парк знаходиться між двома митницями: 5 кілометрів від митного переходу Грушів та 28 кілометрів від – Краковця. Таке розташування, збільшить кількість відвідувачів парку та приверне увагу інвесторів. Пріоритетними напрямками діяльності буде виробництво продукції, що заміщає імпорт з країн ЄС для внутрішнього ринку, виробництво продукції для експорту в країни ЄС, а також логістичні послуги з оптимізації транспортних потоків в зовнішньоекономічному обороті між ЄС та Україною

На території індустріального парку планують розмістити 9-12 виробничих підприємств та 1-2 логістичних центри, і це нові робочі місця для місцевих жителів.

Кам’янко-Бузький індустріальний парк

Кам’янка-Бузька – це вже четверте місто, яке працює в межах створення індустріального парку. Головним інвестором в Кам’янці-Бузькій стала компанія DTEK , Лейпцизька торгово-промислова палата у Німеччині та Львівська торгово-промислова палата. Будівництво парку також підтримує і керівництво міської ради.

Спеціалізація цього парку – сільськогосподарське машинобудування, деревообробка та промисловість будівельних матеріалів.

Спочатку індустріальний парк мав постати на місці військової частини, проте після залучення інвесторів вирішили розмістити його на території площею 29 га, яка є під власністю міста.

Місто знаходиться в межах 35 кілометрів від Львова. Таке розташування, на думку міського голови Олега Омеляна, забезпечать парк новою робочою силою.

Також сьогодні закінчуються роботи на трасі Львів-Луцьк, що дасть можливість доброго транспортного добирання із інших областей.

Індустріальний парк у Рясне-2

На його ділянці у 24 га, з можливістю розширення, будуть виробляти електричне, електронне та оптичне устаткування, застосовуватимуть для обробки та виробництва деревини, автомобілебудування, видавничої справи, а також трафнспорту та логістики. План інвестора ТзОВ «СіТіПарк Львів» передбачає інвестиції у розмірі 50 млн. євро, створення 3000 робочих місць та залучення іноземних компаній. Повністю завершити будівництво планують за п'ять років.

Довідка: Проекти індустріальних парків реалізовуються в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. Партнери Проекту: міська ґміна Любачів (Польща), ґміна Любачів (Польща), Яворівська районна рада, Новороздільська міська рада, Інститут Регіонального Розвитку (Львів, Україна). Основна мета проекту полягає у створенні сприятливих умов для розвитку промислових підприємств на польсько-українських прикордонних територіях. Діяльність за проектом включає будівництво та модернізацію дорожньої інфраструктури в ґміні Любачів, рекультивації постіндустріальних областей в містах Яворів та Новий Розділ, створення агенцій місцевого економічного розвитку.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
12 Жовтня, 2015 15:59
Твоє місто Дякуємо! Помилку виправлено.
12 Жовтня, 2015 15:20
Юра З наступного року має розпочатись будівництво автобану Львів-Краковець, що буде проходити через м. Кам’янка-Бузька
Це як ??
Кам’янка-Бузька на північний схід від Львова, А Краковець на захід.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!