Що зміниться для львів’ян з 1 жовтня та новий проєкт «Твого міста» про професії людей. Підсумки доби

836 0
Нині 1 жовтня та 585 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 38 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 17 ударів по районах зосередження противника та 8 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ уразили 6 зенітно-ракетних комплексів, 10 артилерійських засобів та 3 ворожих склади боєприпасів.

Читайте також: Виробник Bayraktar інвестує в Україну 100 мільйонів доларів. «У нас в Україні три основні інвестиції. Одна з них – завод. Потім у нас є сервісний центр, а також головний офіс тут… Це інвестиція, яка становить близько 100 мільйонів доларів, і процес уже пішов. Будівництво вже розпочато. На його завершення знадобиться близько 1,5 року. Ми плануємо, щоб тут працювало мінімум 300 людей. Співпраця триває».

А також: Від нині жінки-медики повинні стати на військовий облік. Як це зробити та чи можна буде вижджати за кордон. Потрібно з’явитись до територіального центру комплектації та пройти необхідні процедури.

Акцент дня: «Маю підопічну, якій 98 років. Це моя «перлинка», або Чому я стала соцпрацівницею. Юлія Кормош долучилася до соціальної роботи в ті часи, коли більшість людей намагалися зайвий раз ні з ким не спілкуватися, ізолювавшись удома під час пандемії коронавірусу. Вчилася на акторку, тепер допомагає літнім людям і з любов’ю розповідає про своїх підопічних, яких часто доглядає до останніх днів їхнього життя.

Tvoemisto.tv розпочинає проєкт про те, як люди обирають професії, але не завжди працюють за фахом.

Ключові події:

1. Львів готовий віддати частину ПДФО державі, щоб було більше зброї, – Андрій Садовий. Цьогоріч від ПДФО Львів отримає орієнтовно 1,8 млрд гривень.

Читайте також: До кінця наступного року Україна має перейти на електронну документацію, – Федоров. Також він заявив, що українці сильно зміняться внаслідок війни. Зокрема, кожен бути вміти користуватись зброєю;

2. Що зміниться для львів’ян з 1 жовтня. Із 1 жовтня 2023 року на львів’ян чекає багато змін. Зокрема, жінки з медичною освітою стають військовозобов’язаними, зміняться ціни на газ та завершать ремонт вулиці у Залізничному районі.

Читайте також: Чи можливо зробити частину вулиці Січових Стрільців пішохідною. Автори концепції пропонують об’єднати пішохідні простори – вулицю Леся Курбаса, проїзд Крива Липа і парк Франка. А також дещо «підняти» перехрестя Гнатюка – Курбаса, залучивши у простір внутрішні двори, зокрема зробити відкритим і доступним простір у дворі, де розташована бібліотека Українського товариства сліпих.

Та: Весь громадський транспорт Львова хочуть обладнати відеокамерами. Садовий доручив профільним виконавчим органам ЛМР протягом тижня опрацювати цю пропозицію;

3. У МОЗ розповіли, яка ситуація з вакцинами від грипу та їх особливості. Що варто знати. Понад 114 тисяч доз вакцини від грипу вже відправили до українських аптек. Препарати пройшли відповідні дозвільні процедури. Ще більш ніж 150 тисяч надійдуть у продаж найближчим часом.

Читайте також: У Львові почалася безкоштовна програма зі стерилізації безпритульних тварин. Також тварини отримають пакет вакцинацій від різних захворювань;

4. До Дня вчителя львівським педагогам приготували 7000 безкоштовних пропозицій. Впродовж трьох днів, з 29 вересня по 1 жовтня, вчителі мають нагоду безкоштовно відвідати театр, музей чи екскурсію, або ж пригоститись кавою.

Читайте також: Селу на Львівщині можуть повернути історичну назву. Пустомитівська міська рада звернулась, що змінити селу назву;

5. Мешканців Львівщини закликають долучитися до хвилини мовчання. У неділю, 1 жовтня, в Україні відзначатимуть День захисників та захисниць. Львів’ян та жителів області закликають долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання о 9:00.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!