Політична реклама

З наступного року студентам оплачуватимуть стажування

1838 0
Студенти отримають право проходити стажування на платній основі.Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Василь Барилюк говорив про новації нового Закону України «Про зайнятість населення», який набуде чинності 1 січня 2013 року, пише ZIK.

«Тобто роботодавець буде зобов’язаний відкрити студенту трудову книжу і внести запис про початок його трудової діяльності. Це суттєва річ, тому що ми знаємо, що коли молодь приходить на роботу, то першим каменем спотикання, як правило, стає відсутній досвід роботи в тій чи іншій галузі», – зазначив Барилюк.

Крім того, він повідомив, що відповідно до нового закону, молодим випускникам вищих навчальних закладів, які погодяться працювати в сільській місцевості, буде надаватися допомога у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати. А якщо молодий працівник працює в цьому населеному пункті не менше як 10 років, житло, яке йому надано для проживання у сільській місцевості, стає його власністю.

Директор Львівського обласного центру зайнятості висловив думку, що в першу чергу цим будуть користуватися випускники аграрних, педагогічних і медичних вишів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!