Як зможуть працювати готелі в умовах епідемії

4055 0
Адміністрація закладу має забезпечити наявність щонайменше п’ятиденного запасу засобів індивідуального захисту.
Фото: Booking.com

Фото: Booking.com

Міністерство охорони здоров’я опублікувало розпорядження головного санітарного лікаря Віктора Ляшка про громадське обговорення ІІ і ІІІ етапів виходу з карантину, за яким дозволять працювати готелям за дотримання санітарних норм.

Читайте також: В МОЗ опублікували вимоги до роботи дитсадків і громадського транспорту

Керівник готелю має призначити відповідальну особу, яка проводитиме температурний скринінг усім працівникам. При вході у готель мають розмістити інформацію про профілактику коронавірусної хвороби та вказівники до станції дезінфекції рук із вмістом спирту не менше 60-70%. Адміністрація закладу має забезпечити наявність щонайменше п’ятиденного запасу засобів індивідуального захисту. Перебування у готелі може бути тільки у захисних масках.

У вестибюлі можуть перебувати не більше однієї особи на 10 кв. метрів. Біля рецепції не має бути скупчення людей, дистанція має становити 1,5 м. Готелі мають забезпечити попередню онлайн-реєстрацію, а на рецепції облаштувати захисний екран між персоналом та відвідувачем.

Читайте також: МОЗ назвало критерії подальшого виходу з карантину. Львів – під знаком питання

Спа-центри, конференц-зали та фітнес-зали заборонені наразі у готельних закладах.  

Харчування може бути організоване шляхом доставки їжі номери за попереднім замовленням або на відкритих літніх майданчиках та терасах. За столиком, як відомо, може перебувати не більше чотирьох сіб, без урахування дітей до 14 років.

У готелі мають щогодини проводити вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів. Кожні 3-4 години – дезінфекцію поверхонь, зокрема стійки рецепції. При готелях має бути збір усіх засобів індивідуального захисту в окремі контейнери в одноразові поліетиленові пакети.

Якщо у когось, хто проживає у готелі, виявляють підвищену температуру, таку особу мають ізолювати в окремій кімнаті до приїзду карети «швидкої допомоги».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!