Засновниця Школи реабілітаційної медицини УКУ стала в.о. міністра. Оновлено

2869 0
Кабінет міністрів України призначив волонтера, директора гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців, засновницю Школи реабілітаційної медицини Українського католицького університету Уляну Супрун на посаду виконувачки обов'язки міністра охорони здоров'я. Відповідне рішення уряд прийняв у середу, 27 липня.
фото: УКУ

фото: УКУ

Раніше, 22 липня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час свого звернення до уряду охарактеризував Уляну Супрун як волонтера і прекрасного лікаря і висловив надію, що з такими людьми реформа охорони здоров’я стане можливою. «Сьогодні після надзвичайно тривалих пошуків ми з вами розглянемо призначення людини, яка має дуже добрі характеристики, яку б ми хотіли бачити одним з лідерів реформ медицини, – це українка Уляна Супрун, яка має українське походження, але ще зовсім нещодавно була громадянином Сполучених Штатів», – цитує Володимира Гройсмана «Урядовий портал».

Володимир Гройсман нагадав про важливі ухвалені рішення КМУ щодо демонополізації ринку ліків в Україні, що дозволить зменшити їх вартість та підвищити якість. Він зауважив, що треба побудувати систему референтного ціноутворення для стримування будь-якого несправедливого завищення цін на ліки.

«Закон про ліки, референтне ціноутворення дасть можливість справедливих цін на ліки в Україні. Справедлива система реімбурсації, коли хронічні хворі будуть отримувати ліки з компенсацією держави, а не закуповувати їх за корупцію. А за кожну людину, яка потребує такі ліки, заплатить держава, знову ж таки адресно», – зазначив він. Прем’єр-міністр повідомив, що цього місяця буде проведено засідання Уряду, присвячене питанню реформи охорони здоров'я.

Довідка. Уляна Супрун – керівник Школи реабілітаційної медицини УКУ і директор гуманітарних ініціатив Світового Конґресу Українців. Народилася в Детройті (США) в сім’ї українських емігрантів.

За освітою лікар. Співпрацює з українськими організаціями тільки на волонтерських засадах. Ще під час Революції Гідності вона разом з чоловіком, Марком Супруном, вирішили переїхати до України. Працювала в медичній службі Майдану, а пізніше – координувала передачу гуманітарної допомоги для сімей поранених і загиблих героїв Небесної Сотні. Під час війни на сході України Уляна Супрун налагодила постачання «натівських аптечок» для українських бійців і запросила іноземних інструкторів, які б навчали ними користуватися.

У травні 2014 року вона створила окрему ініціативу «Захист Патріотів», до якої увійшло 20 сертифікованих українських інструкторів та 8 координаторів. Представники організації проводять підвищений курс «Медики спеціального призначення», після якого учасники отримають спеціальний медичний рюкзак. На сьогоднішній день навчили 25 тисяч військових і передали 20 тисяч аптечок.

У 2015 році Уляну Супрун призначили позаштатним консультантом комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я.

Читайте також: Школа реабілітаційної медицини УКУ надасть стипендії усім студентам: деталі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!