Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції

973 0
Основний зміст конвенції – зобов'язання захищати жінок від насильства і різних форм дискримінації.
Фото: ФБ/Володимир Зеленський

Фото: ФБ/Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію в Україні Стамбульської конвенції.

«Підписаний! Закон про ратифікацію Стамбульської конвенції. Її головний зміст простий, але надзвичайно важливий. Це зобов'язання захищати жінок від насильства і різних форм дискримінації. Ми розділяємо європейські цінності. Для нас життя і здоров'я людини – найвища цінність»,написав Володимир Зеленський на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читайте також: Верховна рада підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції. Що це означає

Нагадаємо, 20 червня Рада підтримала ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, більш відомої як Стамбульська конвенція.

Ратифікація вважається сигналом напередодні саміту ЄС щодо готовності України впроваджувати необхідні реформи, оскільки для держав-членів ЄС це є своєрідним «маркером цивілізованості». Це рішення, що відкладалося багато років – зокрема, через позицію Всеукраїнської ради церков – було особливо важливими для Нідерландів та Швеції, двох країн-скептиків, які зрештою погодилися підтримати статус кандидата для України.

Нагадаємо, що Верховна Рада напередодні ратифікувала Стамбульську конвенцію щодо запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!