Зі Львова у Польщу вивезли ще понад 70 хворих на рак дітей

1214 0
За останній тиждень це уже третій виїзд важкохворих дітей на подальше лікування за кордон.
Фото: ЗУСДМЦ

Фото: ЗУСДМЦ

Зі Львова, із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, до Польщі вирушили автобуси з понад 70 діток із онкологічними, орфанними (рідкісними) та іншими важкими захворюваннями. Загалом разом із родичами та опікунами виїхало понад 200 осіб, повідомили у лікарні.

Читайте також: Близько 40 онкохворих діток зі Львова доправили на лікування до Польщі

За останній тиждень це уже третій виїзд важкохворих дітей на подальше лікування за кордон. Більшість пацієнтів цього гуманітарного конвою евакуйовані з областей України, де тривають активні бойові дії – Києва, Харкова, Запоріжжя, Вінниці, Дніпра, Одеси, Миколаєва.

Дітей повезли у клініки Жешува, Варшави, Кракова. Далі залежно від стану і потреб пацієнтів їх прийматимуть і медичні заклади інших країн – Італії, Франції, Німеччини тощо.

Для найважчих пацієнтів Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф виділив спеціальний медичний транспорт. Медики супроводили групу до кордону, щоб передати діток польським колегам.

Фото Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!