Перинатальний центр у Львові може запрацювати у 2017 році

10296 0
Наприкінці наступного року Львівський обласний клінічний перинатальний центр, в якому наразі тривають ремонтні роботи, може розпочати прийом пацієнтів. Про це говорили під час дискусії «Пологові будинки у Львові: яких змін очікувати?»
фото:LODA.GOV.UA

фото:LODA.GOV.UA

«Сподіваюся, що до листопада 2017-го року перинатальний центр у Львові вдасться ввести в експлуатацію, а умови та надання послуг у ньому не відрізнятимуться від рівня Польщі чи Австрії», – повідомила під час дискусії Ірина Микичак, в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

Чиновниця зауважила, що міський та обласний бюджети не фінансують проект відновлення перинатального центру. За її словами, після закриття об’єкту на ремонт він є у розпорядженні управління капітального будівництва ЛОДА, який і є замовником робіт та розпорядником державних коштів.

«Втім, наразі державне фінансування проекту недостатнє, тому потрібно, щоб Уряд ухвалив виділення коштів на ремонт пренатального центру окремим пунктом відповідного закону», – наголосила Ірина Микичак.

Ірина Микичак, в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА
(фото Богдана Ємця)

Додамо, Львівський обласний клінічний перинатальний центр (вул. Дж. Вашингтона, 6) був заснований у 1986 році як пологовий будинок №2. У 1990 році – реорганізований в перший в Україні перинатальний центр. На 2011 рік таких в Україні було лише чотири. У жовтні 2013-го року перинатальний центр закрили на ремонт.

Довідка. Зустріч організована проектом Tvoemisto.tv «Платформа консенсусу» за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Підготувала Оксана Лісна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!