7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1194 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам період із 31 грудня по 6 січня.
Фото: 24tv.ua

Фото: 24tv.ua

CityLife

У Львові зустріли Новий рік, водночас із 1 січня зросли зарплати та пенсії, змінили правила нарахування субсидій і подорожчало опалення і гаряча вода.

У лікарні помер постраждалий від пожежі на різдвяному ярмарку. У львівському парку культури регулярно нищать дерева. Упродовж 2018 року у Львові встановили 240 камер відеоспостереження по всьому місту. У львівських трамваях увімкнули колядки. Християни східного обряду відзначили Святвечір та Різдво, а у Львові встановили різдвяного дідуха.

Ремонти, реставрації, будівництво

Зупинки громадського транспорту пропонують облаштовувати санвузлами. Львівська міська рада планує переглянути нові ДБН щодо фасадної теплоізоляції будинків та заборонити клаптикове утеплення.

На стадіоні «Юність» завершили ремонт роздягалень. Місто інвестувало в індустріальний парк у Рясне-2 20 млн гривень в інженерні мережі, а також в організаційні та підготовчі роботи у парку. 

Транспорт

За рік Львівський аеропорт перевіз півтора мільйони пасажирів. На Личаківській запрацювали перші світлофори після реконструкції вулиці. В Україні спростили продаж розмитнених авто.

Із Рясного до приміського вокзалу відновлять автобус №49. Із 12 січня на маршрут №9 запустять автобуси великого класу. Того ж дня автобуси №5а та №47а курсуватимуть за зміненими схемами руху. 

Літак авіакомпанії Turkish Airlines викотився за межі злітно-посадкової смуги, через що скасували шість авіарейсів. Крім цього, через туман три рейси перенаправили.

Освіта, медицина, бізнес

Апеляційний суд скасував вирок лікарю Данкову. На Львівщині довакцинують дітей, котрі не мають щеплень від кору. Крім цього, на Львівщині підтвердили перші випадки захворювання на грип.

В Україні дозволили продавати та купувати іноземну валюту через платіжні термінали та банкомати. 

Благодійність та цікавинки

В Україні офіційно стартувала передвиборча кампанія. Tvoemisto.tv дізналось, скільки у новому році в Україні коштуватиме мобільний зв’язок для абонентів трьох основних операторів – Київстар, lifecell та Vodafone. 

У Константинополі підписали томос для Православної церкви України. Здати живу ялинку на переробку можна у шести локаціях міста. Популярну львівську спільноту «Варта1» видалили у Facebook. 

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Tvoemisto.tv зібрало всі графки руху автобусів та маршруток. котрі курсують у Львові за тимчасовими та постійними договорами.

Точка зору

Оксана Муха: Справжнє Різдво: шість оригінальних колядок і щедрівок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!