Адвокат про закон про мобілізацію та «Львівводоканал» перевірять щодо використання коштів. Підсумки доби

1583 0
Нині 16 лютого та 723 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото умовне

Фото умовне

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині другий раз пролунав о 10:55, відбій – о 12:04. Фіксувався зліт МіГ-31К. Перший раз тривогу оголошували – о 05:01, відбій – о 07:10. Російські окупанти завдали ракетного удару по Києву, Львову, Івано-Франківську, Хмельницькому...

На цю ж тему:

Акцент дня: У ЛМР створили комісію щодо можливого неефективного використання коштів у «Львівводоканалі». «Службове розслідування проводитимуть щодо можливого неефективного використання коштів комунального ЛМКП «Львівводоканал» та недодержання вимог чинного законодавства при закупівлі на підприємстві перетворювачів частоти струму та комплектуючих до них при обранні переможцем закупівель ТзОВ «ЕТА».

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 95 бойових зіткнень, найбільше на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, відповідно 33 та 34. Поблизу Авдіївки, згідно з прийнятим рішенням, відбувається підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 15 районах зосередження особового складу противника. Уражено пункт управління, артилерійський засіб, склад боєприпасів та ворожу радіолокаційну станцію. Також наприкінці минулої доби силами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаракету Х-59.

Читайте також: ТЦК працюватимуть цілодобово. Чи вручатимуть повістки вночі. Рішення про режим роботи кожного конкретного ТЦК ухвалюватиме його керівник.

Також працівники ТЦК цього тижня проводять агітацію на вулицях Львова.

Та: Сирському довіряють 40% українців, а Залужному – понад 90%. Опитування. При цьому, довіра до президента Зеленського становить 64% порівняно із 77% у грудні.

Тема дня: Що треба врахувати у законопроєкті про мобілізацію. Розмова з адвокатом. Про те, що змінить законопроєкт 10449 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку; на що варто звернути увагу; які питання спричиняють найбільші дискусії, Tvoemisto.tv запитало в Ярослава Жукровського, адвоката, юридичного консультанта Центру допомоги військовим та їхнім сім’ям.

Ключові події:

1. Нардеп Дмитрук вніс заставу за підозрюваного у виправдані російської агресії «Монаха» УПЦ МП. Нардеп підтримує діяльність російської церкви в Україні.

Читайте також: Київський підприємець та його спільники ошукали українців на 45 млн під виглядом зборів на дрони. Серед ошуканих – громадяни з усіх регіонів України різного віку й професій, яких обʼєднало бажання допомогти українським військовим.

Та: Чотири земельні ділянки конфіскували у росіянина на Львівщині. Йдеться про два гектари у Дрогобицькому районі;

2. Держслужбовці Львівщини мають можливість навчатися у Кореї. Матимуть можливість отримати ступінь магістра міського управління та планування.

Та: Департамент охорони здоров’я Львівської ОВА після Ореста Чемериса має нову директорку. Розпорядження про призначення Наталії Літвінської підписав Максим Козицький;

3. Українські водії розпочали протест проти блокування кордону польськими фермерами. Акція проходить на пункті перетину «Ягодин-Дорогуськ».

Читайте також: Тепер львів’яни можуть перевірити баланс Леокарт одразу після оплати. Це можна зробити у застосунку, через веб-сайт та термінали.

Та: Кияни отримали мобільний застосунок для сплати за електроенергію;

4. Львів отримав новий статус у мережі ЮНЕСКО. Він дозволить розвивати потенціал міста.

Читайте також: У Броварах зрізали алею каштанів заради McDonald’s. Місцеві збираються на протест. Видалення дерев погодив виконком ще минулого року;

5. Диригентка зі Львівщини отримала престижну німецьку премію. Цей орден традиційно отримують персони, які зробили видатний внесок у реалізацію принципів баварської конституції.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!