Київ

Нардеп Дмитрук вніс заставу за підозрюваного у виправдані російської агресії "монаха" УПЦ МП

617 0
Нардеп підтримує діяльність російської церкви в Україні
Павло Музичук (у центрі) в суді. Фото: УПЦ МП

Павло Музичук (у центрі) в суді. Фото: УПЦ МП

Народний депутат Артем Дмитрук вніс заставу за так званого монаха Києво-Печерської Лаври "архідиякона" Павла Музичука, якого підозрюють у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ Української православної церкви.

Так званого монаха УПЦ МП, який проживав на території Києво-Печерської Лаври, затримали 9 лютого. Того дня працівники Служби безпеки проводили там обшуки.

Слідство встановило, що підозрюваний під час листування в одному з месенджерів неодноразово робив заяви, які виправдовували чи заперечували російські дії. Відповідні висновки підтвердила судово-лінгвістична експертиза.

Суд призначив йому заставу в розмірі 121 тис. грн, а також зобов'язав носити електронний браслет.

Нагадаємо, у 2019 році Дмитрук був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії "Слуга Народу" за виборчим округом №133 (Одеська область) як безпартійний. Після цього він став учасником у кількох скандалів і бійок.

У листопаді 2021 року Дмитрука вирішили виключити з фракції "Слуга народу". Після повномасштабного вторгнення він вступив у новоутворену депутатську групу "Відновлення України".

Дмитрук став на захист УПЦ МП під час розгляду її заборони через зв’язки з РФ. Також Дмитрук виступав із провокативними заявами на підтримку російської мови в Україні.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!