Київ

Активіста, який наліпив на автівки ООН напис «Useless», викликали до суду за поширення неправдивих чуток

1227 0
Засідання призначили у день народження фотографа
Фото: Йосип Гусак

Фото: Йосип Гусак

Фотографу Йосипу Гусаку, який наклеїв на автомобілі ООН у Києві написи “useless” (марні, непридатні), прийшла повістка до суду. Про це він повідомив на своїй сторінці в Instagram.

Як видно, фотографу інкримінують звинувачення за статтею 173 кодексу про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство). Розглядатимуть справу у Подільському суді.

Зазначимо, що за статтею 173 КК дрібним хуліганством вважається нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян

Зокрема пункт 1 статті 173 передбачає накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку за «поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку».

Нагадаємо, фотограф Йосип Гусак наклеїв наліпки зі словом «Useless» (марні) на позашляховики ООН і ВОЗ. Відповідні фото він опублікував в Instagram.

«Вчора в Україні росія спричинила найбільшу техногенну катастрофу останніх десятиріч. Сотні людей залишились без житла, всім їм потрібна допомога, та евакуація. Готові до бездоріжжя позашляховики ОНН та ВО3, стоять на одній з парковок Києва», - написав Гусак.

Фотограф підкреслив, що не вчинив жодного вандалізму, просто висловив позицію.

Ініціативу оцінили у United24.

«ООН може сказати, що це зробили українці, але українці можуть сказати, що це зробили самі ООН. Тому що це світ, у якому ми живемо», - заявили в організації.

Напередодні, 6 червня росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС. В результаті затопило десятки населених пунктів, люди втратили житло і майно. Водночас в ООН привітали світ із «Днем російської мови» і жодним чином не відреагували на російський теракт на території України.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

ТЕГИ: суд, київ, ООН

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!