Активність ворога на кордонах та викриття мережі збуту наркотиків. Головні події дня у Києві

892 0
Дайджест новин за 1 червня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Безпекова ситуація

За 3 км від кордону в брянській області російські військові споруджують інженерні позиції. Крім того, парою літаків Су-35 агресор завдав авіаудару по населеному пункту Білопілля, що на Сумщині.

Пошук зниклих військових 

У середу, 1 червня, розпочала роботу гаряча лінія МВС для звернень рідних та близьких полонених, зниклих безвісти та загиблих українських захисників. Для прийому дзвінків одночасно працює десять телефонних ліній. Номер багатоканального телефону: 380894201866.

Кожен зможе залишити інформацію про своїх рідних, отримати психологічну допомогу, а також роз’яснення щодо прав, які мають рідні військовополонених, зниклих безвісти та загиблих осіб. 

Міжнародні відносини

Польща та Україна домовилися про наступні кроки для спрощення перетину кордону між країнами. Зокрема, планують активізувати співпрацю для підвищення ефективності функціонування пунктів пропуску на українсько-польській ділянці держкордону. 

Правопорушення 

У Києві правоохоронці викрили шістьох осіб, які замаскували приміщення збуту наркотиків під магазин одягу. У них вилучили «товару» на 500 тисяч гривень. Фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Метро

У четвер, 2 червня, стартує плановий почерговий ремонт двох ескалаторів на пересадковому вузлі «Золоті ворота» – «Театральна». Роботи триватимуть понад два місяці, до 19 серпня. Також наразі капітальний ремонт ескалаторів триває на станції «Лук’янівська». 

Дитячі санаторії 

У День захисту дітей уцілілі київські дитячі санаторії відновили роботу. Через руйнацію поки не зможуть приймати маленьких киян санаторії «Орлятко» у Ворзелі та «Лісний» в Ірпені. Проте вцілілі дитячі спеціалізовані заклади готові надавати послуги з реабілітації за 5 профілями.

Під час перебування в санаторії діти будуть під цілодобовим наглядом лікарів, збалансовано харчуватися, отримуватимуть засоби гігієни. Окрім профільної реабілітації, психологічна, медична та педагогічні служби санаторіїв допоможуть маленьким киянам навчитися керувати емоціями у складні часи, вгамовувати душевний біль та знаходити в собі нові ресурси.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!