Київ

Апеляційний суд підтвердив повернення державі приміщення університету імені Карпенка-Карого

619 0
Приміщення має використовуватися лише для цілей, пов’язаних з освітнім процесом.
УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ І. К. КАРПЕНКА-КАРОГО. ФОТО: КМП

УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ І. К. КАРПЕНКА-КАРОГО. ФОТО: КМП

Апеляційний суд залишив у силі рішення про повернення у державну власність приміщення Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого. про це повідомила Київська міська прокуратура.

«Північний апеляційний господарський суд 7 листопада залишив в силі законне та обґрунтоване рішення Господарського суду Києва, яким у повному обсязі задоволений позов Київської міської прокуратури про визнання недійсним договору оренди частини приміщення столичного університету ім. Карпенка-Карого, що перебуває у власності держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України», -  йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2004 році «Укркінохроніка» та ПАТ «Зодча Діадема» уклали договір. Згідно з умовами документа, мало б відбутися фактичне відчуження державного нерухомого майна.

Цей договір передбачав, що забудовник погасить заборгованість кіностудії та проведе її ремонт, а натомість він отримав право побудувати на території студії житловий комплекс та офісне приміщення.

Мінкульт, без згоди якого була укладена угода, та прокуратура звернулися до суду, щоб визнати договір недійсним.

У квітні Апеляційний суд підтримав позицію МКІП щодо неприпустимості відчуження землі на Коновальця. Але забудовник «Зодча Діадема» подав касаційну скаргу.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!