Київ

Більшість киян володіють однією з трьох офіційних мов комунікації в ЄС

898 0
Жителі столиці найчастіше володіють англійською, німецькою та французькою мовами.
фото: facebook

фото: facebook

Більшість жителів Києва володіють базовими знаннями англійської мови та можуть стверджувати, що, в принципі, її знають, однак німецька та французька – залишається невідомою практично для всіх. Про це свідчить опитування КМІС проведене на замовлення проєкту USAID «Трансформація комунікацій».

Англійською у столиці володіють 73,6% жителів, німецьку знають 17%, трохи менше польську – 15%, французьку вивчали менше 9% опитаних.

За таких умов Київ є лідером серед регіонів країни за кількістю людей, які можуть пишатися знаннями англійської. У східних регіонах «знаю» можуть сказати 53,4% людей, на півдні 51,6%, в центральних регіонах – 44,8%, на заході – 49,8%.

Читайте також: 10 порад від поліглота, як швидко вивчити мову 

Поступаються кияни у знаннях польської мови. У великому місті знають її 15,1%, тоді як на західній Україні мову сусіда знають 31,4% громадян.

Оптимістичні показники мають жителі Києва і в рівні мотивації у вивченні іноземних мов. 53% опитаних повідомили, що мають бажання і потребу вчитися. Для порівняння, у західних та центральних регіонах про жагу до вивчення заявили трохи більше як 20% опитаних.

За п’ятибальною системою рівень власних знань більшість киян оцінюють на рівні 4,55, тоді як в інших регіонах показник складає біля 3.

У загальному, за потреби вибору однієї іноземної мови, яку обов’язково потрібно вивчати жителю України, переважна більшість учасників дослідження (89%) називають англійську мову, в той час, як деякі знання англійської мови мають 51% опитаних, при цьому тільки 23% можуть читати, писати й спілкуватися цією мовою на побутовому і навіть на професійному рівнях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!