Біля Львова за 46 млн доларів збудують сучасний логістично-сортувальний центр

1470 0
Автоматизований сортувальний термінал, який стане основним центром обробки і сортування поштових відправлень в Західному регіоні, Укрпошта планує звести до 2023 року.
Фото: ukrposhta.ua

Фото: ukrposhta.ua

У Пустомитах, що неподалік від Львова, Укрпошта планує збудувати автоматизований логістично-сортувальний центр. Термінал планують звести до 2023 року, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: У Львові вiдкрили нaйбiльший логістичний центр на західній Україні

Новий Львівський автоматизований сортувальний термінал буде знаходитись у місті Пустомити Львівського району, поблизу міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького і поряд із залізничним вузлом.

Загальна площа земельної ділянки, на якій буде збудовано автоматизований сортувальний термінал, складає 8 га. Львівський сортувальний термінал стане основним центром обробки і сортування поштових відправлень в Західному регіоні.

За попередніми підрахунками, мінімальний обсяг обробки посилок та дрібних відправлень зросте до 29 тисяч на годину, а листів – до 20 тисяч на годину, що дозволить значно скоротити строки доставки та підвищити якість послуг.

Відбір підрядника на будівництво сортувального центру проводився через систему електронних закупівель Рrozorro. За умовами тендеру будівництво сортувального центру обійдеться в 46 млн гривень з ПДВ.

Нагадаємо, у березні у Львові розпочав роботу новий розподільчий центр Fozzy Group, який обслуговуватиме 80% потреб магазинів групи, що працюють на Західній Україн. Площа львівського центру складає 20 058 кв. м. Потужності дають змогу відвантажувати 1200 палет за добу. А у селі Пасіки-Зубрицькі біля Львова планують відкрити один з найбільших логістичних центрів Західної України Port. Загальна площа території становитиме 8,08 га. Повністю здати в експлуатацію об'єкт планують до кінця наступного року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!