Київ

Бої за гостомельський аеропорт зірвали плани путіна захопити Київ за три дні, — Буданов

567 0
На початку повномасштабного вторгнення українська розвідка знала про плани РФ захопити аеропорт у Гостомелі.

Бої за летовище зірвали московський бліцкриг та зруйнували плани російської армії окупувати Київ "за три дні". Про це розповів начальник ГУР Кирило Буданов в  інтерв'ю німецькому виданню Zeit.

За словами Буданова, інформацію про план росіян захопити 24 лютого 2022 року аеродром "Антонов" та висадити там тисячі своїх солдатів розвідка отримала від надійного інформатора.

Для оборони летовища Україна відправила найдосвідченіших розвідників-спецпризначенців.

Про ситуацію на полі бою в Гостомелі начальник ГУР доповідав президенту Володимиру Зеленському. Керівник української розвідки отримував дані від своїх підрозділів, залучених в обороні аеродрому.

У другій половині 24 лютого 2022 року підрозділи Сил безпеки та оборони України здійснили контратаку проти російського угруповання. До кінця ночі в бою вдалось ліквідувати близько 80 російських десантників. Далі злітно-посадкова смуга аеродрому була пошкоджена українською артилерією, аби унеможливити посадку російських військово-транспортних літаків, розповів Буданов.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!