Будувати Палац спорту на Сихові хочуть дві компанії

4890 0
Одна зі Львова, інша – з Києва.
Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

КП «Палац ігрових видів спорту» допустило до участі в аукціоні на будівництво Палацу спорту на Сихові дві компанії – ТОВ «Галицька будівельна гільдія» зі Львова і ТОВ «Альтіс-Констракшн» із Києва. Про це ідеться на сайті публічних закупівель Prozorro.

ТОВ «Галицька будівельна гільдія», за даними Youcontrol, засноване у 2011 році. Його керівник – Тарас Мужик, який також керує ще днією будівельною компанією «Рубікон» та є серед засновників ТОВ «Парк Новий Львів», основним видом діяльності якої є здача в оренду приміщень.

ТОВ «Альтіс-Констракшн» зареєстроване у 2010 році в Києві. Її керівник – Максим Забігайло, який пов’язаний ще із шістьма різними фірмами. А один із кінцевих бенефіціарних власників компанії – офшорна компанія, зареєстрована на Кіпрі.

Нагадаємо, у Львові втретє оголосили тендер на будівництво Палацу спорту на Сихові, оскільки під час попередніх торгів до аукціону допустили лише одного учасника, що суперечить тендерному законодавству.

Читайте також: Чому з проекту спорткомплексу на Сихові забрали басейн

Очікувана вартість залишається незмінною – 620 млн гривень. Почати аукціон планують 20 листопада.

Додамо, наприкінці жовтня 2017 року у Львові затвердили проект будівництва спорткомлексу на проспекті Червоної Калини. Переможцями конкурсу стали архітектори з Творчої архітектурної майстерні «Кудін». У березні 2018-го виконком міської ради погодив містобудівні умови для будівництва і перейменував спорткомплекс на Палац спорту

На початку жовтня минулого року у Львові створили ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке стало замовником будівництва, а пізніше виділили земельну ділянку під спорткомплекс площею 1,87 га. На проектну документацію передбачили близько 16 млн гривень. 

Новий тендер оголосили у червні цього року, вартість будівництва знизили майже вдвічі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!