Чому з проекту спорткомплексу на Сихові забрали басейн

5247 2
Здешевити весь проект планують завдяки альтернативним матеріалам будівництва.
Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

До кінця березня у Львові мають оголосити новий тендер на будівництво Палацу спорту на Сихові, вартість якого, порівняно з попереднім тендером, має скоротись майже вдвічі. Нещодвано стало відомо, що з проекту заберуть басейн, аби його здешевити.

Читайте також: Тендер на будівництво Палацу спорту на Сихові скасували, бо він задорогий

Втім, як розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, під час дискусії про перспективи розвитку Сихова, інформаційним партнером якої було Tvoemisto.tv, басейн забрали через геологічні особливості землі, на якій будуватимуть Палац спорту.

«Басейн не був наріжним каменем цього проекту. На рівні конкурсу була задумка, якщо можливо, його передбачити. Після проведення геологічних досліджень з’ясувалось, що вода у цьому місці перебуває на рівні двох метрів під землею. Це означало, що необхідно будувати ще одну чашу з насосними станціями для відкачування води», – розповів під час дискусії Юліан Чаплінський.

За його словами, якщо таку станцію не обслуговували хоча б місяць, басейн був би не придатним до використання, тож, зважаючи на це, від басейну вирішили відмовитись.

Раніше в.о. заступниці міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна у коментарі Tvoemisto.tv розповіла, що місто шукає інше місце під комунальний басейн, де проводитимуть змагання з водного поло.

Читайте також: Бракує сучасного. Віктор Кудін про архів, спорткомплекс та львівську архітектуру

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2017-го у Львові затвердили проект будівництва спорткомлексу на проспекті Червоної Калини. Переможцями конкурсу стали архітектори з Творчої архітектурної майстерні «Кудін» – Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб. У березні 2018-го виконком міської ради затвердив містобудівні умови для будівництва і перейменував спорткомплекс на Палац спорту

На початку жовтня минулого року у Львові створили ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке стане замовником будівництва, а пізніше виділили земельну ділянку під спорткомплекс площею 1,87 га. На проектну документацію передбачили близько 16 млн гривень. Крім цього, місто отримало 27 млн гривень держдотації на спорткомплекс. 12 листопада ЛКП «Палац ігрових видів спорту» оголосило тендер на будівництво Палацу спорту на Сихові майже за мільярд гривень. Звести його мали до 2023 року, але в грудні тендер скасували через зависоку вартість будівництва. Здешевити весь проект планують завдяки альтернативним матеріалам будівництва.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
10 Лютого, 2019 16:43
уважний читач не розказуйте казочки
а в спортлайфі що через дорогу басейнова чаша де знаходиться ... в землі у підвалі клубу.
просто певно вже десь відпиляли певну касу
то ваш спорткомплекс буде такий же довгобуд як і СК біля 95 школи
10 Лютого, 2019 16:43
уважний читач не розказуйте казочки
а в спортлайфі що через дорогу басейнова чаша де знаходиться ... в землі у підвалі клубу.
просто певно вже десь відпиляли певну касу
то ваш спорткомплекс буде такий же довгобуд як і СК біля 95 школи
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!