Київ

Через російську ракетну атаку в Києві та області знеструмлено понад 250 тисяч споживачів

484 0
Застосування графіків відключень не планується.
Фото ілюстративне: ДТЕК

Фото ілюстративне: ДТЕК

Унаслідок масованої ракетної атаки росіян є пошкодження в мережах «Укренерго» та обленерго в Києві та області.  Про це повідомила пресслужба компанії.

Наразі знеструмлено понад 250 тисяч споживачів.

«Всі знеструмлення пов’язані з бойовими діями, застосування графіків відключень не планується», — йдеться в повідомленні.

Відновлювальні роботи розпочнеться одразу після оцінки ступеня пошкоджень ремонтними бригадами«Укренерго» та обленерго.

У пресслужбі Міністерства енергетики України додали, що через масований ракетний обстріл у Києві було пошкоджено повітряну лінію — без напруги низка підстанцій.

На Київщині через обстріли знеструмлено високовольтні лінії, є відключення споживачів у Бучанському та Вишгородському районах. Також знеструмлювалося обладнання підстанції.

Окрім цього, були тимчасові порушення у роботі ГЕС.

Нагадаємо, 2 січня, тривога сумарно тривала майже 6 годин. Спочатку ворог запустив на Київ приблизно півтора десятка баражуючих боєприпасів типу «Shahed», а слідом за ними понад півтора десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. Одночасно із заходом ракет на Київ, понад десять літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал». Сили ППО уразили усі БпЛА «Shahed» та понад 6 десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 «Кинджал».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!