Київ

Киянин, який готував удари росіян по Києву, отримав 15 років з конфіскацією майна

502 0
Спільник колаборанта отримав 8 років ув'язнення

Суд визнав винним у державній зраді 46-річного киянина, який разом зі спільником готував серію повітряних ударів по військовій та критичній інфраструктурі Києва. Чоловіка засудили до 15 років за ґратами з конфіскацією майна. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Слідство встановило, що 46-річного киянина у серпні 2022 року дистанційно завербував кадровий співробітник управління ФСБ Ростовської області.

Засуджений повинен був передавати російським спецслужбам можливі місця дислокації підрозділів ЗСУ та Національної гвардії на території Києва. Також росіян цікавив технічний стан столичних енергетичних об'єктів, зокрема, теплових електростанцій, по яких війська РФ планували скоригувати ракетні або дронові атаки.

До роботи засуджений залучив свого знайомого «Наріка». Він їздив вулицями міста та проводив приховану фото- і відеозйомку українських об'єктів. Отримані файли передавав своєму спільнику, а той «звітував» через месенджер перед своїм російським куратором.

Втім, співробітники СБУ викрили російських агентів і запобігли серії повітряних ударів по військовій та критичній інфраструктурі столиці. Агентурну службу ФСБ правоохоронці знешкодили у вересні 2022 року.

У жовтні цього року суд визнав винним у державній зраді спільника. У тюрмі він проведе вісім років.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!