Цьогоріч на Львівщині кілька десятків шкіл не відчинять двері для учнів. Яка причина

5337 0
Минулого року свою діяльність припинили 24 школи.
Фото умовне / Getty Images

Фото умовне / Getty Images

 Минулого року на Львівщині припинили діяльність 24 школи і ще стільки ж понизили свій ступінь. Цього року свої двері не відчинять 34 школи (з них 15 філій) і 27 понизять свій ступінь. Ситуація стосується кожного з семи районів Львівщини. Ще кілька громад мають ухвалити рішення до початку нового навчального року. Про це Tvoemisto.tvf повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска. 

Він каже, що така ситуація пов’язана переважно з меншою народжуваністю і, відповідно, недостатньою кількістю учнів у школах. 

«Наприклад, одна із шкіл Львівщини, яка ще кілька десятків років тому приймала 500 дітей, зараз навчає одиниці. Це велика проблема для всієї України, потрібен системний підхід як органів місцевого самоврядування, так і загалом держави до демографічної політики. Нам потрібні програми підтримки багатодітних сімей. Пригадую, як у 2006 – 2010 роках в Україні була державна підтримка народжуваності, внаслідок якої на Львівщині народилося на 20 тисяч дітей більше, аніж очікувалося. Чому б не зробити цього зараз?», – прокоментував Олег Паска. 

Читайте також: Що зміниться в школах Львівщини. Інтерв’ю з головним освітянином Олегом Паскою

Також додамо, що на Львівщині в пріоритеті  – реформування освітньої мережі. Мовиться, зокрема, про чотири головні акценти. Перший – профілізація школи: в планах створити 100 ліцеїв. Другий акцент – розвиток винахідництва та підприємництва. Третій акцент – наука, техніка, технології і розвиток позашкілля. Планують у кожному з районів області створити сучасні STEM центри. 

Чи перейдуть школи Львівщини з 1 вересня повністю на очне навчання, яких нововведень можна чекати у освітньому процесі, що буде з дистанційним навчанням та про укриття у школах – у інтерв’ю з Олегом Паскою.   

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!