Із проекту спорткомплексу на Сихові заберуть басейн

5815 4
Вартість будівництва планують зменшити до 500-600 мільйонів гривень.
Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Здешевити будівництво майбутнього Палацу спорту на Сихові планують за рахунок басейну. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила в.о. заступниці міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна.

Таке рішення у Львівській міській раді ухвалили у вівторок, 29 січня, під час робочої зустрічі з проектантами.

«Там буде чотири ігрові зали, одна з яких відповідає всім міжнародним вимогам. У ній буде 2,5 тисячі посадкових місць. Ще плануємо три тренувальні зали для гандболу, баскетболу і регбі. Басейну не буде. Також ми плануємо, що гірськолижний спуск функціонуватиме тільки в зимовий період, хоча попередня концепція передбачала, що він мав би працювати впродовж усього року», – каже Галина Слічна.  

Читайте також: Тендер на будівництво Палацу спорту на Сихові скасували, бо він задорогий

Чиновниця також запевнила, що в міській раді розглядають можливість будівництва комунального басейну, де, зокрема, проводитимуть змагання з водного поло. Наразі для нього шукають відповідну локацію.

Ще одним із методів здешевлення вартості будівництва стане використання альтернативних матеріалів.

«Ми плануємо здешевити проект за рахунок покриття тренувальних залів і великого залу. Зараз проектанти вивчають це питання. Ми схиляємося до того, що це має бути брус, а не накритий бетон. Це менше псуватиме коліна спортсменам і збереже амортизацію. Проектанти пропонують бетон, а зверху нього синтетичну поверхню. Крім того, скелелазіння може бути інвестиційним проектом. У нас є ціна і все для того, аби зайшов приватник і все облаштував.  Думаю, що кінцева вартість проекту буде близько 500-600 мільйонів гривень», – говорить Галина Слічна.

Відкоригований проект будівництва Палацу ігрових видів спорту на Сихові очікують у перших числа квітня цього року. Тоді ж Львівська міська рада і планує оголосити новий тендер на будівництво спорткомплексу.

Читайте також: Бракує сучасного. Віктор Кудін про архів, спорткомплекс та львівську архітектуру

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2017-го у Львові затвердили проект будівництва спорткомлексу на проспекті Червоної Калини, що на Сихові. Переможцями конкурсу стали архітектори з Творчої архітектурної майстерні «Кудін» — Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб. У березні 2018-го виконком міської ради затвердив містобудівні умови для будівництва і перейменував спорткомплекс на Палац спорту.

На початку жовтня минулого року у Львові створили ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке стане замовником будівництва, а пізніше виділили земельну ділянку під спорткомплекс площею 1,87 га. На проектну документацію передбачили близько 16 млн гривень. Крім цього, місто отримало 27 млн гривень держдотації на спорткомплекс. 12 листопада ЛКП «Палац ігрових видів спорту» оголосило тендер на будівництво Палацу спорту на Сихові майже за мільярд гривень. Звести його мали до 2023 року, але в грудні тендер скасували через зависоку вартість будівництва.

Андрій Костюк


Читайте також:
2 Лютого, 2019 14:17
Роман Спортлайф дав налапу міським чмновникам
Нащо їм конкурент на сихові
2 Лютого, 2019 12:05
уважний читач ха ха ха
потім ще 1 зал заберуть , потім ще чуть чуть. і потім стане довгобудом як біля 95 школи спортивний спорткомплекс який мав ДВА роки як працювати
2 Лютого, 2019 09:40
Микола Чомусь катастрофічно відмовляються від басейнів, на Спартаку вибудували торговий центр замість колись багатофункціонального басейну, території відпочинку, тепер на Сихові не буде басейну.
1 Лютого, 2019 18:02
Рома Панове депутати з бюджетної комісії за сотні мільйонів з бюджету Львова тепер зро[***] просто зал для своїх команд з регбі і гандболу??
Прикольно ((
На настуних виборах сихівчани це згадають :)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!