Чи чекати українцям індексації зарплат і пенсій?

3083 0
Президент України Петро Порошенко звернувся до уряду із проханням розглянути можливість індексації соцвиплат. Порошенко висловив сподівання на те, що найважче в економічному відношенні залишиться позаду.

«Є підстави сподіватися, що в економіці ми переживали найважче. Я молюся, щоб цей рік був найважчим, і на нашу землю прийшов мир прийшов і економічне зростання» – сказав Порошенко.

За його словами, з наступного року має початися період повоєнної відбудови країни. «Просив би уряд прискорити хоча б на кілька місяців позиції розгляду інфляції і можливої індексації зарплат і пенсій. Але робити це треба обережно», - зауважив він.

При цьому Порошенко додав, що частину доходів доведеться відправляти на оборону. Він переконаний, що слід припинити нарахування будь-яких спец пенсій. Також Порошенко закликав Раду ухвалити якнайшвидше закон про єдині принципи нарахування пенсій. «Те, чого не робилося 23 роки», - зауважив він.

«Треба дати людям скористатися можливістю накопичувальною пенсійною системою, а за їхнім бажанням, і послугами недержавних пенсійних фондів», - сказав Президент.

Джерело: Українська правда.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!