Що зміниться для львів'ян з 1 березня

980 0
Tvoemisto.tv пояснило, які зміни у березні чекають на мешканців Львова.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Зростання пенсій 

У березні в Україні збільшаться пенсії. Середній розмір підвищення пенсій становитиме 322 грн, а середня пенсія зросте до 5 717 грн. Детальніше за посиланням

Виплати ВПО

З 1 березня в Україні відбудуться зміни щодо виплат для ВПО. Вони будуть перепризначені ще на 6 місяців для більшості громадян, які їх отримують. Проте є ті, кому треба подати нову заяву. Також в Україні розширили програму допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Архітектурний конкурс для відновлення музею Шухевича

У Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на проєктну пропозицію відновлення музею генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича на вул. Білогорщі, 76-А. Початок реєстрації на участь у конкурсі – 5 березня 2024 року. Завершення реєстрації на участь у конкурсі – 17.00 год. 25 березня 2024 року.

Початок сезону в притулку «Домажир»

Ведмежий притулок «Домажир» 1 березня розпочне новий туристичний сезон. Наразі у притулку проживає 28 ведмедів, яких врятували із поганих місць проживання, таких як мисливські притравлювальні станції, готелі, ресторани, цирки та приватні звіринці. Графік роботи дивіться тут

Фото: Львівська ОВА

Реєстрація для участі в НМТ

Реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті розпочнеться у березні і триватиме до початку квітня. Планується, що реєстрація відбуватиметься лише в онлайн-режимі. Учаснику необхідно буде створити персональний електронний кабінет, завантажити певні документи, внести інформацію про себе та обрати ті предмети, які він складатиме під час іспиту.

Закінчення безкоштовної вакцинації тварин

У Львові нещодавно ввели карантин через сказ у собаки. Відтак від 28 лютого і до 8 березня працівники Львівської міської державної лікарні ветеринарної медицини безкоштовно вакцинуватимуть від сказу домашніх улюбленців у Галицькому районі Львова. Профілактична вакцинація відбуватиметься у визначені години в тимчасових шести локаціях району. 

Відкриття вулиць для проїзду

У Львові вул. Яніса Райніса (відрізок від вул. Замарстинівської до будинку № 32) відкриють для проїзду о 22:00 год 29 березня. А 25 березня відкриють ділянку від вул. Тернопільської до вул. Віденської.

Безкоштовні тренування для військовослужбовців

Управління спорту Львова разом з партнерами запускають безкоштовні тренування для військовослужбовців, які отримали травми чи поранення під час або внаслідок виконання службових обовʼязків у зоні бойових дій. Тренування розпочнуться з 1 березня. Детальніше за посиланням.

Фото: ЛМР

Мобілізація

Верховна Рада 7 лютого підтримала в першому читанні оновлений урядовий законопроєкт №10449 щодо проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. Згодом до законопроєкту подали понад 1300 правок. Наразі комітет розглядає правки і його мають доопрацювати, а вже потім зможуть розглянути у другому читанні. Детальніше про те, що змінить законопроєкт щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку читайте за посиланням

Поставка артилерійських боєприпасів 

Європейський Союз до кінця березня прагне передати Україні майже 170 тисяч артилерійських боєприпасів. Нині артилерійські снаряди є «абсолютним пріоритетом». Тому ЄС також працює над подальшим збільшенням обсягів поставок.

Зустріч урядів Польщі та України

Через те що польські фермери блокують польсько-український кордон, президент України Володимир Зеленський закликав зустрітися владу Польщі задля вирішення ситуації. Зустріч урядів Польщі та України відбудеться 28 березня у Варшаві. 

Великий піст та Благовіщення

Після зміни церковного календаря ПЦУ на новоюліанський дата Благовіщення Пресвятої Богородиці змістилася з 7 квітня на 25 березня. Детальніше про перехід на новий календар читайте тут. Зокрема, 18 березня розпочнеться Великий піст.

Юлія Кметик

_______________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!