Чи можуть інші трамваї буксирувати «Електрон» та він їх. Пояснення

2635 0
Трамваї різних виробників використовують різні системи зчеплення, які не завжди сумісні між собою. Але у трамвайному депо були змушені знайти технічне вирішення цієї проблеми.
Фото: Олександра Бодняк

Фото: Олександра Бодняк

Львівський журналіст Тарас Бабенчук у колонці >Tvoemisto.tv порушив питання зчеплення трамваїв різних моделей у Львові, а саме чи можуть трамваї «Електрон», за потреби, буксируватися трамваєм Tatra КТ4 і навпаки. У ЛКП «Львівелектротранс» Тvoemisto.tv заявили, що таку можливість технічно вони забезпечити не можуть.

Читайте також: Що не так із львівськими трамваями «Електрон» і чому звернути увагу на це треба вже

Водночас, як пояснив у коментарі під колонкою комерційний директор заводу «ЕлектронМаш» Володимир Будзан, у комплекті поставки кожного трамвая «Електрон» є жорсткий зчіпний пристрій, яким можна з'єднати «Електрони» між собою і також з вагонами Tatra КТ4, яких у Львові найбільше.

«Треба щоб ці пристрої були безпосередньо у вагоні, а не на складі і в кузові КрАЗа», – наголосив він.

Як стало відомо Tvoemisto.tv із власних перевірених джерел, у трамвайному депо знайшли внутрішнє вирішення, як з'єднати два трамваї різних моделей. Для цього використовують системи різних перехідників і буферів, в тому числі задіюючи систему зчеплення, яка входить в комплектацію «Електрону». 

Трамваї «Електрон» у Львові в основному курсують на машруті №8. І, як додає джерело Tvoemisto.tv, у випадку несправності трамвайних вагонів на Сихівському напрямку буксирувати їх можна лише за допомогою іншого трамвайного вагону, оскільки спецавто КРаЗ не поміщається між опорою та платформою зупинки. Саме з цієї причини працівники трамвайного депо були змушені придумати способи зчеплення вагонів, які курсують цим напрямком. 

Читайте також: Львів купить 10 нових трамваїв у «Електрона»

«Тобто єдиний спосіб буксирувати трамвай на цьому маршруті  це за допомогою інших вагонів. Однак все одно доведеться чекати КРаЗ, якщо йдеться про «Електрон» з Tatra КТ4, який привезе обладнання для зчеплення», – пояснює джерело у трамвайному депо.

Цього року для Львова планують закупити ще 10 трамваїв «Електрон». Як стало відомо Tvoemisto.tv, перед цим при формуванні технічного завдання для нових «Електронів» прописували наявність такого зчеплення, як у більшості львівських вагонів Tatra. Тvoemisto.tv звернеться до виробника із запитом, аби з'ясувати, чи буде потрібне зчеплення у десяти трамваїв, які отримає Львів.

 

 
 
 
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!